Trump: ”Vi kommer att stanna i Afghanistan”

UTRIKES. Donald Trumps America First-politik verkar ha lagts åt sidan.

USA:s president Donald Trump sa i en intervju med den konservative antikrigsjournalisten Tucker Carlson att USA kommer att stanna i Afghanistan. Detta trots att Trump kampanjade på an America First-politik som syftade till att inte starta nya krig i utlandet och i stället fokusera på att dra hem några av de hundratusentals soldater som USA har stationerade runt om i världen.

— Jag hade gärna velat att bara dra oss ur. Problemet är att det verkar vara ett laboratorium för terrorister, jag kallar det ”Terroristernas Harvard, sa Trump.

Presidenten refererade även till den ökände krigspresidenten George W Bush som rättfärdigade invasionen av Afghanistan med att det var ”bättre att bekämpa dem där än här”.

Invasionen av Afghanistan ägde rum 2001 efter att Washington anklagat talibanerna – som då styrde landet och som idag bedriver väpnad kamp mot USA och den USA-allierade regimen i Kabul – för att gömma Usama bin Ladin som USA menade låg bakom 11 september-attackerna. I stället för att ge bevis på bin Ladins inblandning i terrorattackerna invaderade USA Afghanistan.

Hittills har över 2 500 amerikaner och hundratusentals afghaner dött som följd av kriget.

Källa:
Trump says he’ll leave ‘very strong intelligence’ in Afghanistan, invokes Bush rationale for war

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
FredrikaKlausDissidentEthny Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ethny
Medlem

No shit, (((Trump))).

Att folket ens trodde att han drog ut amerikanska soldater för flera månader sedan, där många evakuerades till andra ställen istället bara.

Det var bara på pappret som han ”drog sig ur” men inte i verkligheten, de fortsätter bara med sina terrorbombningar.

Trump är en duktig goy som lyder judens minsta vinkning.

Dissident
Medlem

Vad är ”The perpetual war”? Vad förtäljer romanen 1984 (av Georg Orwell) om vad krigets funktion är vårt moderna samhälle? Se följande korta videoklipp: https://www.youtube.com/watch?v=7n4EDKUB9uo Vågar du följa den vita kaninen ned i kaninhålet, och se hur djupt hålet verkligen är? Se då dokumentären ”All wars are bankers´ wars” https://www.youtube.com/watch?v=5hfEBupAeo4 Se även när Vice besöker den internationella vapenmässan i Jordanien: https://www.youtube.com/watch?v=mJnNxUkJDjM Men, det finns ytterligare anledningar till att de Onämnbara handgnuggarna som de globala storbanksfamiljerna utgörs av, vill invadera länder som Irak, Iran, Afghanistan osv i Mellanöstern. Det verkar som att de vill förstöra så mycket som möjligt gällande arkeologiska… Läs mer »

Klaus
Medlem

Alla folk som är intelligentare än de dumfräcka kriminella världsherravälde-judarna ska förstöras enligt Talmud.

Fredrika
Medlem

Behöver USA verkligen de där terroristerna de odlar i Afghanistan då?

Eller är knarkodlingarna så lukrativa att de inte kan acceptwra att avstå dem? De vill väl i så fall förse Albanien med afghanskt knark också för att försöka dölja vem som är skyldig till att det produceras.