Trump utser ökänd krigshetsare till säkerhetsrådgivare

USA. Donald Trump har utsett den ökände krigshetsaren John Bolton till ny säkerhetsrådgivare.

Efter att Donald Trumps säkerhetsrådgivare HR McMaster fått sparken har nu sionisten och krigshetsaren John Bolton utsetts som hans efterträdare.

Bolton propagerade bland annat under George W. Bushs presidentperiod starkt för en invasion av Irak, baserat på lögnen om att Irak skulle ha haft kärnvapen, och har i efterhand sagt att han inte känner ”någonsomhelst ånger” över hans agerande. Bolton har också propagerat för krig mot Iran samt samarbetat med olika judiska och judiskdominerade krigsorganisationer i USA.

Trumps val av ny säkerhetsrådgivare kan tyckas ironiskt med tanke på presidentens långvariga kritiska hållning mot Irakkriget.

Under valkampanjen sade Trump dessutom att Mellanöstern hade varit en bättre plats ifall Saddam Hussein och Muammar Gadaffi fortfarande var vid makten i Irak respektive Libyen.

Den första tilltänkta säkerhetsrådgivaren var general Michael Flynn, som hårt kritiserade USA:s agerande i Mellanöstern och i stället förespråkade varmare relationer med Ryssland. Flynn avgick dock för drygt ett år sedan efter att ha undanhållit information om sina kontakter med den ryska ambassadören i USA. Bakom kontakterna mellan Flynn och den ryske ambassadören var Trumps svärson, juden Jared Kushner, som ska ha använt sig av Flynn i syfte att förmå Ryssland att stoppa en FN-resolution som fördömde illegala israeliska bosättningar på palestinsk mark.

Källor:
New NSC adviser John Bolton: The hawkiest hawk of the Bush administration?
Remember when Trump was anti-Iraq War? Bolton hire just tip of iceberg in policy U-turn
Donald Trump Praises Saddam Hussein’s Approach to Terrorism — Again

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Israel säger att John Bolton står bakom ökat militärt tryck på Iran | Nordfront.seKlausFredrikaимяChristian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

De onämnbara prasslar bakom gardinerna, gnuggar händerna över ännu en vinst, snart har de sitt önskade världskrig som i en liten ask de djävlarna.

имя
Medlem

Tyvärr har Trump inget egentligt grepp om makten. Det är en bra karl med goda intentioner, men han hade naiva föreställningar om att det är presidenten som bestämmer i USA. Skuggregeringen låter honom få igenom ett och annat, men de viktiga besluten fattar han inte. Nu är det bestämt att konfrontationen mot initiativtagarna till den nya multipolära världen ska fortsätta till varje pris och han kan inte göra något åt det. Därav utnämningarna av ultrahökar till positionerna statssekreterare, säkerhetsrådgivare mfl. Ett krig mot Iran står närmast på den djupa statens önskelista. Men det kan förstås inte Ryssland och Kina tillåta.… Läs mer »

Fredrika
Medlem

Som Philip Giraldi skriver: ”America’s foreign policy is Made in Israel”.

trackback

[…] dagarna blev det klart att Donald Trumps administration tillsätter sin tredje nationella säkerhetsrådgivare på bara 14 månader. Han heter John Bolton. Enligt den förre israeliska försvarsministern Shaul […]