Trump utlyser judisk historiemånad

UTRIKES. USA:s president Donald Trump har nu valt att utlysa en ”judisk historiemånad” i maj. Enligt ett märkligt pressmeddelande är anledningen att ”judarna gjort världen till en bättre plats att leva på”.

Enligt ett pressmeddelande som släpptes i måndags har USA:s president Donald Trump utnämnt maj till en ”judisk historiemånad”. Syftet är att lyfta fram det judiska inflytandet över USA, något Trump alltså menar är positivt.

Det man lyfter fram som positivt är judarnas engagemang i samhället och politiken, vilket enligt pressmeddelandet gjort världen till en bättre plats att leva på, samt gjort USA till en starkare nation.

Även den tidigare vicepresidenten Joe Biden har gjort uttalanden om att det judiska inflytandet varit bra, samt att det är positivt att vita människor kommer bli en minoritet i landet.

Källa:
Trump proclaims May Jewish History Month

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
12 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments