Trump snabbar på bygget av muren mot Mexiko

USA. Donald Trump planerar att bygga muren mot Mexiko med amerikanarnas skattepengar för att skynda på bygget. Pengarna för bygget ska därefter krävas tillbaka av grannlandet.

trump

Ett av Donald Trumps vallöften var att en mur ska byggas mot Mexiko och att mexikanerna skulle stå för kostnaden. Men nu verkar det som att de amerikanska skattebetalarna kommer att få finansiera bygget för att skynda på processen. Mexiko kommer sedan att få betala tillbaka summan.

Trump har som avsikt att förhandla med Mexiko om hur finansiering kommer att avbetalas trots att mexikanerna har sagt att de inte tänker skjuta till några pengar. Trump kommer ändå inte att backa ifrån sitt vallöfte enligt hans närmaste medarbetare Kellyanne Conway.

Att bygga ut det nuvarande stängslet mot Mexiko kommer kosta över 11,3 miljarder dollar vilket motsvarar cirka 102 miljarder kronor. En mur mot Mexiko kommer att bli ännu dyrare.

Källa:
Trump förnekar brutet vallöfte om Mexikomuren

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om