Trump signalerar mot Twittercensur

CENSUR. Donald Trump gör det igen – signalerar mot censur på sociala medier. Men kommer han att göra någonting åt saken?

De senaste åren har allt fler röster censurerats på de sociala medier som idag till största del utgör de platser där människor diskuterar politik med varandra. Förutom de drabbade – som främst utgörs av invandrings- och globalismkritiker – har få andra stått upp för yttrandefriheten.

En som upprepade gånger signalerat mot censur och för yttrandefrihet är USA:s president Donald Trump, vars seger i valet 2016 de flesta anser inte kunnat äga rum utan den relativa yttrandefrihet som fanns på internet på den tiden. Enligt en läckt film från i höstas tog dessutom judiskägda Google efter valet av Trump beslutet att börja med politisk styrning av sina plattformar, något som vi ser allt tydligare konsekvenser av idag.

Nu har Trump alltså än en gång signalerat mot yttrandefriheten. Denna gång genom att kräva att Twitter låter konservativa profiler som stängts av från mikrobloggen att verka där igen med rättvisa villkor. ”Det kallas yttrandefrihet, kom ihåg det!” och ”ni begår ett stort misstag” skriver presidenten bland annat.

Men med tanke på den tandlöshet som hittills präglat hans presidentskap – som även gäller censuren på internet som bara breder ut sig allt mer utan att Trump vidtar seriösa åtgärder – är det få som tror att han kommer att göra något åt saken i praktiken. Många bedömare menar att detta kommer att innebära dödsstöten för honom, som motarbetas av i stort sett samtliga massmedier i USA.

Källor:
LEAKED VIDEO: Google Leadership’s Dismayed Reaction to Trump Election
Donald Trump: Twitter Making ‘Giant Mistake’ Banning Conservatives

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
5 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Sverker
Sverker
1 år sedan

Det hela närmar sig sin spets. Juden har inte lyckats göra sig av med Trump via sin kolossala mediamakt och pengamakt. Återstår bara mord.
Men vågar juden det nu när många vet om vad juden är för en? Det är vinna eller försvinna denna gången, och det har dom aldrig varit med om förut.

Victor
Victor
1 år sedan
Reply to  Sverker

Jag tycker det snarare verkar som om Trump är helt i händerna på dom som styr vid det här laget. Vad har han uppfyllt av det han har lovat vid det här laget?

Lotta
Lotta
1 år sedan
Reply to  Victor

Ja Trump är troligtvis i klorna på sionisterna

Ethny
Ethny
1 år sedan
Reply to  Victor

Funderade även lite grand när han bestämde sig för att få sin ”mur” finansierad genom att lägga veto mot, och därigenom få sin mur finansierad utan att kunna bli överkörd. Vet inte exakt hur det fungerar i USA men läste för länge sedan att t.ex kommande president kan köra över sådana beslut, vilket luckrar upp möjligheter för att t.ex (((Demokraterna))) senare kan använda det emot det tidigare för deras egna (((intressen))). Undrar ifall (((Trump))) gjorde detta medvetet så att nästkommande president kan få mer makt eller beslut? Eller har jag missförstått det hela? Handlar om founding fathers / grundlagsfäder, vilket… Läs mer »