Trump: ”Ryssland borde släppas tillbaka in i G7”

UTRIKES. Under en presskonferens menade Donald Trump att Ryssland, som sparkades ut ur dåvarande G8 i samband med annekteringen av Krim, ska tillåtas delta på gruppens möten igen.

Donald Trump. Här tillsammans med Vladimir Putin.

I samband med att USA:s president Donald Trump var på väg till Kanada för att delta i G7-mötet så sa han under en presskonferens att Ryssland borde få delta i gruppens möten. Han får även medhåll av Italiens nya premiärminister Giuseppe Conte. Ryssland var medlem i gruppen, som då hette G8, fram till 2014 då landet annekterade Krimhalvön. Detta förargade de sionistiska västregimerna och Ryssland sparkades ut ur G8.

Under presskonferensen sa Trump:

Ryssland borde få vara med i G8-mötena igen. Varför har vi ett möte när Ryssland inte tillåts delta på mötet? Jag rekommenderar att Ryssland tillåts delta på gruppens möten, vare sig ni vill det eller ej. Det kanske inte är politiskt korrekt men vi har en värld att sköta. Och det var G7, som då hette G8, som sparkade ut Ryssland. De borde släppa tillbaka Ryssland in i gruppen eftersom vi borde förhandla med dem.

Den senaste tiden har dock spänningarna ökat mellan de olika G7-länderna. Bland annat vägrar Storbritanniens premiärminister Theresa May att sitta bredvid Trump under mötet. Frankrikes president Emmanuel Macron har gått så långt som att säga att han vill få USA utsparkade ur gruppen.

För tillfället består G7-gruppen av USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Kanada, Italien och Japan. Huruvida gruppens resterande medlemmar kommer hålla med Trump och Contes förslag om att släppa in Ryssland igen är i nuläget oklart.

Källa:
‘Russia should be in G7, whether you like it or not’ – Trump says on way to summit

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Ramón MercaderErikKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Trump, mannen som byter åsikter lika ofta som han byter kalsonger, har accepterat vem som är hans överman.

Sanktionerna mot Ryssland har mest drabbat de länder som tvingats delta, bla Sverige förutom USA självt. Sanktionerna har gjort att Ryssland knutit nya band med länder som Kina, Indien, Brasilien och Sydafrika, vilket har lett till att sanktionerna snarare har stärkt Ryssland än försvagat.

Erik
Medlem

Betyder detta att Putin också är lika rutten, men döljer detta bättre enbart för att hålla Kalla Krigets falska konflikt mellan Öst och Väst vid liv? Många bönar och ber över Putins namn, men låt oss inte glömma att ’förintelseförnekelse’ genom att förringa ’nazisternas brott’ är olagligt i Ryssland under Putin-regimen. Ja, hurra för det goda han gör men glöm inte att han tillät lagar att förbjuda sanningen. Putin kan lika gärna vara lika dålig som Trump, men spelande med andra kort. Samtidigt har jag en kontakt i Ryssland som vittnar om hur centralbankerna till 90% ägs av Ryssland självt… Läs mer »

Ramón Mercader
Medlem

Konstigt att han ej har Stalinistiska lagar vad det gäller Trotskister istället.

Ramón Mercader
Medlem

I Västvärlden borde det funnits motsvarande mot vad Stalin hade för lagar vad det gäller ”antisemitism” fast för antigermanicism istället.

Stalins lagar mot Trotskister hade inte skadat i västvärlden heller.

Karl-Путин A
Medlem

Nu har Trump ändrat sig igen, Ryssland ska inte få vara med i G7. Trump har bjudit Putin och det ryska folket på många goda skratt under den korta tid tid han varit USAs ”president”.

USA:s president Donald Trump hyllar Washington Capitals efter att ha tagit hem Stanley Cup-titeln i natt och framförallt den ryska hockeystjärnan Alex Ovetjkin.

Ett solklart fall av rysk inblandning i den amerikanska hockeyligan – det här kommer han att få äta upp, precis som Rysslands ”inblandning” i presidentvalet.