Trump planerar att införa reviderat inreseförbud nästa vecka

USA. President Donald Trump meddelade under torsdagen att han kommer att lansera en modifierad version av det inreseförbud som omfattade medborgare i sju länder men som federala domstolar ogiltigförklarat.

Under torsdagen meddelade USA:s president Donald Trump att han nästa vecka kommer sätta en ny order i verket som ersättning för den tidigare och kontroversiella bestämmelsen som innebar att medborgare från sju muslimska länder och som inte redan är bosatta i USA inte tilläts resa in i landet.

Under Vita husets nyhetskonferens förklarade Trump att den nya ordern skulle komma att få bukt med de problem som hänvisats till av de federala domare som förklarade den ursprungliga ordern olaglig och därigenom stoppade den.

Trump har ännu inte gått ut med några detaljer kring den nya ordern men juridiska experter menar att den har betydligt större chans att klara sig igenom en rättsprocess om den omfattar medborgare från några icke-muslimska länder.

Även Stephen Griffin, professor i amerikansk grundlag vid Tulane-universitetet i New Orleans, påpekar detta:

— Min gissning är att de kommer utöka listan, inte minska den.

Källa:
Trump says he will unveil overhauled immigration order next week

Flattr this!

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

 • André Devecseri says:

  Mitt förslag: neka israeliska medborgare inresa, inkl. de med dubbelt medborgarskap :D

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +49 (av 57 röster)
 • Geyser says:

  Fast sen måste Trump ta itu med filurerna och förrädarna inom ”deep state”. Helst en jätterazzia utförd av pålitligt FBI-folk med massgripanden inom främst CIA och NSA. Få bort alla löss med en gång så de inte får någon möjlighet att omgruppera och sen in med Trumplojalt folk. Man kan inte ha folk som systematiskt läcker hemligt material till MSM och undanhåller viktig information för Trump.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +29 (av 31 röster)
  • Ferdinand says:

   Det är naturligtvis det han siktar på.
   Skulle han haft möjlighet så skulle han redan ha genomfört ”razziorna”.

   Han är medveten om att han inte har tillräcklig styrka för att kunna genomföra det öppet så han får helt enkelt spela ut motståndarna så att de själva ger honom de rätta möjligheterna.
   Det spelet han spelar kallas för reflexiv kontroll.
   Vilket han uppenbarligen är en mästare på.
   T.ex. Så bör hans uttalande om Iran som en terrorist-stat ses i ljuset av det.
   Trump är aturligtvis medveten om att det kommer att behövas stövlar på marken för att besegra ISIS och de enda med tillräcklig kapacitet och som är beredda att göra det är Iranska stövlar, men det amerikanska opinionsläget är inte sådant att han kan framföra det just nu utan det kommer troligen komma som en naturlig utveckling i ett senare skede.

   Samma sak med Israel. Israels enda alternativ för att kunna överleva är en tvåstatslösning och Trump förstår att det är enda alternativet för stabilitet i regionen.

   Kan inte låta bli att beundras över Trumps förmåga.
   Nästan så att han är FÖR bra.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +4 (av 6 röster)
   • kristin says:

    Tittade och lyssnade på hans senaste presskonferens. Djävlar vad han körde med journalisterna:) En judisk sådan ville ställa en kort fråga men höll istället en anklagelseakt tills Trump avbröt honom abrupt med att förklara att han var trött på att bli porträtterad som rasist och antisemit.
    En journalist från BBC blev bortgjord. CNN likaså. Det var rena underhållningen:)

    https://www.youtube.com/watch?v=Ct0H_ndjavM

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +8 (av 10 röster)
    • Han växer för varje dag som går.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: +3 (av 5 röster)
     • Men han får skaffa bättre talskrivare. Blundern med elektorsrösterna är oförlåtlig, då gör t.o.m. jag en bättre research om jag ska skriva en kommentar här.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Betyg: 0 (av 4 röster)
    • Trump äger says:

     Bästa var dialogen mellan BBC reportern (som såg ut att vara en pakistanier eller arab) och Trump.

     Trump: Where are you from?
     BBC reportern: BBC.
     Trump: Oh, here we have another beauty.

     HAHAHAHA

     Fast jag förstod inte om Trump menade killens ursprung, eller det faktum att han arbetade för BBC? någon som förstod?

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: +2 (av 4 röster)
     • Han var väl ironisk mot BBC som han anser är fientliga mot honom. Han hade precis haft en längre ”debatt” med CNN-snubben. CNN har ju varit de mest rabiata mot honom.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Betyg: +1 (av 3 röster)
     • Trump äger says:

      @Andersson

      Mjo, instämmer. Han har ju hela very fake news teamet efter sig just nu. Fast Trump måste ta itu med USAs ”deep state”. Bara så vi alla förstår så är deep state Gladio. Det är Gladio med anhang som måste bekämpas. General Flynns avgång var en Gladio operation. Trumps team måste snarast hitta på något för att exponera ”deep state” dvs Gladio.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Betyg: +1 (av 3 röster)
     • Hillary fick sig en välförtjänt känga när Trump påpekade att det är hon som har (skumma) affärer med Ryssland, inte han. T.o.m. Jew York Times har skrivit om det, men sen har man kastat det i minneshålet och fabricerat lögner om Trump istället.

      https://www.nytimes.com/2015/04/24/us/cash-flowed-to-clinton-foundation-as-russians-pressed-for-control-of-uranium-company.html

      VA:F [1.9.22_1171]
      Betyg: +1 (av 3 röster)
     • kristin says:

      Transkript mellan Trump och BBC journalisten:

      QUESTION: Could I just ask you — thank you very much, Mr. President. The trouble…

      TRUMP: Where are you from?

      QUESTION: BBC.

      TRUMP: Here’s another beauty.

      QUESTION: That’s a good line. Impartial, free and fair.

      TRUMP: Yeah. Sure.

      QUESTION: Mr. President…

      TRUMP: Just like CNN right?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Betyg: +1 (av 3 röster)
 • Oscar Dirlewanger says:

  Trump Kör så det ryker.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +17 (av 21 röster)
 • Kvänman says:

  Donald Dump kommer förmodligen inte att vara gynnsam för Nationalismen i längden. Studera bara hans ignorans och hets gentemot Iran. Hade han varit genuin hade han ju givetvis haft en annan hållning än den rådande.
  Förmodligen är han frimurare och kommer gå till historien som en av de större krigshetsarna. Han har inte blivit tillsatt utan anledning.
  Detta kommer bara resultera i en omfattande konflikt där man skall göra upp med ”nationalismen” en gång för alla och visa hur dålig den är så att de mänskliga fåren sväljer även de sista och sämsta argumenten för globalism. På samma sätt som Rysslands Putin är kontrollerad opposition. Runt om i världen har nationalismen polerats för att den aldrig skall ifrågasätta Z-frågan.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: -3 (av 15 röster)
  • Go Trump says:

   Du låter fantasin skena. Hittills har Trump efter att han installerats sagt sig vara nöjd med Iranavtalet som Obama slöt. Han har givetvis inga planer på att dra igång ett kostsamt krig mot Iran utan det handlar om att se till att vare sig Israel eller Iran hittar på något dumt i regionen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +4 (av 12 röster)
  • Oliver says:

   Iran is an American protectorate, from a geographical and armament perspective as well. This relationship is however not characterized by the promotion of European-American values such as freedom of speech or freedom of assembly.
   The upper-class of this country are supported, financially catered and held in power in exchange for their blind and secret obedience despite its technical and moral incompetence.
   It is apparent that this deal is an irresponsible one and this whole case is poorly governed and that large amounts of wealth and property value are being lost every day.
   To a large extent fair ill will towards the immodest, impudent and lazy Iranians has been allowed to constitute an excuse for mutual incompetence and the lack of follow-up resulting in extensive waste, overbalanced population increase and destruction of property.
   It would be rather easy for the Americans to eliminate or subdue the Muslim clerical leadership of this country and their henchmen by utilizing true surgical strikes or by simply stop providing support to them.
   The problem is however that a future new-liberal state wouldn’t be beneficial to anyone mainly because this region has a history of unsupported excesses, witless new-rich and destructive oligarchies and uneducated masses. In the event of an improved state of government, one would have to show good will and respect towards the population but at the same time attempt to prevent civil war from breaking out and disallow the population from fleeing the country that so desperately is in need of mending.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: -3 (av 5 röster)
 • Taipan says:

  När det gäller rasfrämlingar borde de mötas av en exekutionspluton vid ankomsten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +10 (av 18 röster)
 • Feldjager says:

  att bryta världens största pedofil ring kända under namn som ”GOP” ”Beltway” ”Hollywood” ”CIA” och ”Pentagon” kan bli svårt
  Gen Flynn är en av de som har drivit på att krossa ”The deep state” och börja dra folk inför galgen och vart är han nu?

  Tyvärr så är nog träsket för stort för att dräneras, risken är att man själv dras i!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +1 (av 3 röster)
  • Då är lösningen att inte dränera träsket utan att fylla i sand och cement och gjuta fast (((dem))) så att de svälter ihjäl. Vattnet till (((betongarslena))) finns ju redan i träsket. Alltså i icke metaforiska ordalag, dra igång en rejäl utredning av #pizzagate och fängsla judepeddona och deras lakejpeddon.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +3 (av 5 röster)
   • Feldjager says:

    varför man försöker stoppa #pitzzagate är för att om den härvan nystas upp så är USA helt över på alla sätt!
    Det gör det omöjligt att ta det på allvar så långt bak som till Reagan!, Slutet för USA som land och stadsbildning, slutet för Hollywood och slutet för bankväsendet!, och för evigt förstöra alla politekers anseende
    folket skulle en gång för alla resa sej mot makten och media och ett andra inbördeskrig vore ett faktum!

    Det är därför man försöker täcka över det, otrolig nog så kan man tänka att starta ett tredje världskrig för att få folk att tänka på annat!

    För nationalister är det primärt att detta avslöjas för att det skulle göra Amerikanska staten olegitim och där igenom krossa monstret för evigt!
    Faller USA Faller NATO Faller NATO Faller EU

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +3 (av 5 röster)
   • kristin says:

    Byggbranschen har lösning på alla problem:)))

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +1 (av 3 röster)
 • Kvänman says:

  Jojo, folk pratar om Trumpen som om han vore en manifestation av folkviljan hos vita människor. Det enda det här grundar sig i är förhoppningar och intalande om att vi skulle vara på rätt spår nu.

  Han har mycket att bevisa innan en sunt funtad människa bör lägga någon större tilltro till honom.
  Glöm inte att han själv blivit stenrik och gjort lukrativa affärer under rådande system.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: -2 (av 8 röster)
  • Geyser says:

   De allra flesta har arbetat inom rådande system. Det har liksom inte funnits något alternativ. Om det finns något av delsystemen som är mer judiska så är det i så fall finans och där har Trump INTE befunnit sig utan han har hela tiden verkat i den reala ekonomin. Sen att Trump efter att han installerats bevisat att han är den han utgivit sig för att vara råder inga tvivel om. Han är en potentiell ”gamechanger” vilket givetvis är oerhört positivt för oss. Om han kommer att lyckas i slutändan är ju en annan fråga men även om de på något vis skulle få bort honom så kommer skadan på det rådande systemet att vara såpass stor att en folklig revolt kan bli följden.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Betyg: +2 (av 8 röster)
   • Feldjager says:

    Bra där Geyser

    ”skadan på det rådande systemet att vara såpass stor att en folklig revolt kan bli följden.”

    Där har du den springande punkten, det viktigaste är inte Trump själv
    många tittar sej bara blinda på mannen och missar det hans uppgång för med sej

    ORION

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +1 (av 7 röster)
   • Trump äger says:

    Polen, Ungern, Turkiet och USA har alla idag ledare som har högernationalistiska åsikter och program. De alla är även med i NATO. Ett av dessa länder har snart helt utarmat the ”deep state” d.v.s Gladio. Och det är Turkiet. Putin som även han är högernationalist föredrar att Turkiet stannar i NATO, trots att Turkiet agerar i motsats till NATO:s intressen.

    Stannar Turkiet i NATO och samtidigt har goda relationer till Ryssland som idag, så vet Putin att hans politiska inflytande över NATO – går via Turkiet. Mycket strategiskt och geopolitiskt korrekt.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Betyg: +2 (av 4 röster)
    • Putin kan även räkna med stöd från NATO-landet Ungern, även om Ungern historiskt nästan alltid haft dåliga erfarenheter av Ryssland och sedermera Sovjetunionen. Men, allting varar inte för evigt – vindarna vänder och just nu bävar EU-monstret för hur det blåsa skall.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Betyg: +3 (av 5 röster)
 • breit says:

  Det här fallet avslöjade att Obama redan infört restriktioner för resande med stämpel i passet efter inresa till Iran:

  http://www.telegraph.co.uk/news/2017/02/18/dwight-yorke-denied-entry-us-iranian-stamp-passport/

  Åter igen blir alla snöflingor tagna med brallorna nere som de dåligt pålästa nollor de är.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: 0 (av 0 röster)
 • Anonym says:

  Gör USA vitt igen!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Betyg: +1 (av 1 röst)

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *