Trump: ”Överväger starkt att terrorklassa AFA”

USA. Donald Trump säger sig nu starkt överväga att terrorklassa Antifa.

USA:s president Donald Trump överväger starkt att terrorklassa den vänsterextrema våldsorganisationen Antifa, som i Sverige kallar sig AFA.

Utspelet kommer inför en demonstration mot vänstervåld i Portland i delstaten Oregon som arrangeras av den mångrasliga konservativa organisationen Proud Boys, som tidigare attackerats flertalet gånger i just Portland av Antifa.

Den vänsterextrema våldsrörelsen attackerade även den asiatiska journalisten Andy Ngo i Portland tidigare i år i något som kom att bli ett mycket uppmärksammat dåd även bland vissa mainstreampolitiker.

Demonstrationen mot Antifa – som enligt Sveriges Radio är en ”vit maktdemonstration” – väntas leda till våldsamheter från vänsterhåll.

Källor:
Donald Trump Says ‘Major’ Consideration Given to Labeling Antifa an ‘Organization of Terror’
Trump överväger att terrorklassa antifascister

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Grottbjörnen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Grottbjörnen
Medlem

Allt dåligt han har gjort vore värt det, tänk om zoros får sin hemliga polis terrorklassad, vad judetårarna ska forsa nerför hans förtorkade kinder