Trump överväger att stänga gränsen till Mexiko

UTRIKES. USA:s president Donald Trump överväger att stänga gränsen till Mexiko om migrantvågen från Centralamerika inte stoppas.

Just nu rör sig en grupp av migranter från Honduras norrut mot USA. Gruppen består av tusentals människor, men den växer dessutom ständigt då allt fler ansluter sig. Planen är att ta sig in i USA via landets långa gräns mot Mexiko.

Detta är något som fått USA:s president Donald Trump att reagera kraftigt. Trump har uppmanat Honduras, Guatemala och El Salvador att stoppa gruppen och låter samtidigt meddela att USA:s bistånd till länderna kan dras in om uppmaningen inte hörsammas.

Presidenten uppmanar även Mexiko att stoppa migranterna, om de skulle nå så långt. Om så inte sker tänker Trump beordra militären att stänga landets södra gräns:

Hur dessa länders regeringar kommer reagera på utspelet, och om gränsen till USA kommer stängas, återstår att se.

Källa:
Donald Trump hotar att stänga gränsen till Mexiko

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Karl-Путин ARokvikenGrottbjörnen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Grottbjörnen
Medlem

de klarar inte ens av att göra en enkel folkräkning, hur fan ska de kunna styra sig själva? iden om självständighet från spanien var inte en bra ide från indianderna i sydamerika..inte för att indianer är korkade men de är så förbannat impulsiva och lättpåverkade

Rokviken
Medlem

Om jag inte minns fel så lovade Trump att bygga upp en mur. Att stänga gränsen, är det samma sak?

Karl-Путин A
Medlem

Som USAs första twitterpresident så uppfyller han sina vallöften på twitter, inte i verkligheten.

Karl-Путин A
Medlem

Fast Trump har gjort en del skojiga saker på twitter, som nu senast i det sk ”Pocahontas-fallet” där han kallade den demokratiska senatorn Elizabeth Warren “Pocahontas” eftersom hon brukade framhäva sitt indianska ursprung för att framstå som mer mångfaldig och mindre vit. Till slut kände hon sig pressad att göra ett DNA-test för att dels bevisa sitt navajo-ursprung och dels kassera in en miljon dollar som Trump ”hade lovat” att han skulle ge henne om hon kunde bevisa sitt indianska ursprung. DNA-testet visade att hon hade släktskap med navajo 6-10 generationer tillbaka i tiden. Någon miljon av Trump fick hon… Läs mer »