Trump om mordet på Soleimani: ”Spelar ingen roll” om han utgjorde ett direkt hot

UTRIKES. Donald Trump bryr sig inte om de lösa grunder på vilka USA mördade antiterrorgeneralen Qassem Soleimani var riktiga eller inte.

USA lönnmördade den 3 januari den iranske antiterrorgeneralen Qassem Soleimani i Irak för att denne enligt USA skulle ha planerat att attackera fyra ambassader.

I efterhand har dock anklagelsen blivit mer och mer ifrågasatt. Under gårdagen sa till exempel USA:s utrikesminister Mark Esper att han inte fått se några bevis.

— Jag såg inte något [bevis] rörande fyra ambassader. Det jag säger är att jag delade presidentens ståndpunkt att det var sannolikt, jag förväntade mig att de skulle angripa våra ambassader, sade Esper under en intervju med CBS program Face the Nation.

Nu har även landets president Donald Trump gått ut på Twitter och sagt att det inte spelar någon roll ifall Soleimani – som varit essentiell i att besegra terrorgruppen Islamiska staten i både Irak och Syrien – utgjorde ett direkt hot mot USA. Det var rätt att döda honom ändå ”för hans fruktansvärda förflutna” enligt presidenten.

Soleimanis ”fruktansvärda förflutna” utgörs enligt sionister av det faktum att han hjälpte irakier att försvara sitt land efter USA:s illegala invasion av landet 2003.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Henke HimmlärEthnySlipsen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Slipsen
Medlem

Vilken idiot han är denne Trump!
Soleimani ledde ju trupperna som bekämpade terrorister. Det bevisar bara anser jag att IS är grundat, utbildat och styrt av JewSA!

Ethny
Medlem

Bra! Då finns det väldigt många (((”människor”))) som faktiskt har fruktansvärda bakgrunder, så det är acceptabelt att döda dessa då om jag förstått det hela rätt?

Henke Himmlär
Medlem

Ja det är väl bara att sätta igång! Visst kommer dina fiender att försvara sig och säkert i sin tur angripa dig, men det är ju det som kallas ”mänsklighetens historia”!

Om du vinner har du rätt. Om du förlorar/dör så har du fel. Det är alltid segraren som skriver historien och bestämmer vad som är sant och inte.