Trump om häktade ASAP Rocky: ”Jag ska kontakta Sveriges mycket begåvade statsminister”

UTRIKES. USA:s president Donald Trump har nu vänt sig till, som han uttrycker det, Sveriges begåvade statsminister Stefan Löfven, för att försöka få till en lösning angående världsstjärnan ASAP Rocky, som sitter häktad i Sverige sedan närmare tre veckor.

Den amerikanska världsstjärnan ASAP Rocky sitter häktad i Sverige sedan den 2 juli, då han greps för grov misshandel efter sitt uppträdande på festivalen Smash i Stockholm.

Anledningen till gripandet var att han och hans följe ska ha tappat humöret då de blev förföljda och trakasserade av vad som på filmen ser ut som två afghanska migranter.

I ett klipp som cirkulerar ser man hur rapartisten och hans sällskap förföljs av de båda migranterna. Trots att de flera gånger blir ombedda att sluta följa efter sällskapet och gå en annan väg, så ger de sig inte utan fortsätter sitt förföljande. Det uppstår flera mindre skärmytslingar och en av migranterna ses bland annat måtta slag mot artistens livvakt.

Till slut tappade sällskapet tålamodet och handgripligheter uppstod. ASAP Rocky hävdar att de agerat i självförsvar.

ASAP Rocky har fått ställa in delar av sin Europaturné, då han i väntan på ett eventuellt åtal sitter inlåst i häktet sedan den 2 juli. Detta har väckt stor uppståndelse internationellt och många krav har ställts på att han ska släppas fri.

Anne Ramberg, Advokatsamfundets generalsekreterare, har uttalat att om det varit en svensk som misstänkts för samma brott så skulle denne sannolikt inte häktats. Samtidigt säger hon att det inte är förvånande att han häktats då han annars skulle kunna fly.

Under fredagen sällade sig den amerikanske presidenten Donald Trump till meningsutbytet kring ASAP Rockys häktning och uttalade att han skulle ta kontakt med ”Sveriges mycket begåvade statsminister”. Det får antas att han syftade på Stefan ”We are not drunk yet” Löfven.

Han nämnde även incidenten vid en pressträff då han fick frågan om det fanns något nytt i fallet ASAP Rocky.

Trump ska under lördagen ha haft samtalet med den svenske statsministern, som försäkrade att ASAP Rocky får en rättvis behandling i häktet. Trump lyckades dock inte komma någon vart med ett frigivande av artisten, men skriver att Löfven och han ska talas vid igen inom de närmaste 48 timmarna.

Källor:
Trump ger sig in i tvisten om ASAP Rocky: ”I will be calling the very talented Prime minister of Sweden”
Donald Trump: Ska tala med Löfven om ASAP Rocky
Ramberg: ”Man skulle inte häkta en svensk person för en vanlig misshandel”
Donald Trump på Twitter

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Innateus says:

  Om inte ens svarta står ut med de svenska migranterna, det säger en hel del om vad för bottenskrap det är vi fått hit.

  • Grottbjörnen says:

   amerikanska negrer är åtminstone duktiga musiker och skådespelare (nästan alltid är de rasblandade, men den vita delen syns inte på ytan), det vi har fått är verkligen skiten, som vår marxistiska regering upphöjer till raketforskare

 • Samuel says:

  Jag hoppas genuint att han var sarkastisk.

 • nordbo nordbo says:

  Direktlinje till varann.?

  Om de ringer varann så är det säkerligen ett hundratal som lyssnar av dom så det följer mallen.

  Presidenter och statsministrar i Sverige upphörde att gälla mer och mer efter JFK:s död i väst – en illasinnad dominoeffekt därefter – symboliskt.!

  är väl också symboliskt idag hur (((usa))) skyddar och vill se efter den negroida sub-kulturen, när en fejkad ”president” från det antivita huset gör ett sånt pressuttalande om en negroid rappare i Sverige.

  Inte ett ljud ifrån Trump när somaliskan Omar (demokraten) sa att ”Amerika kommer inte vara ett land för vita längre”.

  • nordbo nordbo says:

   Apropå Omar där så är det hårfint innan såna uttalanden börjar faktiskt här – det har redan gjorts det på lokal nivå och under reklamkampanjer HELT ÖPPET – men under ett parti så kan de dröja några få år bara.
   Gissningsvis efter när sjöstedt har skjutit sig i huvudet eller något.

 • En stor dos ironi från Trumps sida.

 • Ethny says:

  Anne Ramberg, Advokatsamfundets generalsekreterare, har uttalat att om det varit en svensk som misstänkts för samma brott så skulle denne sannolikt inte häktats. Samtidigt säger hon att det inte är förvånande att han häktats då han annars skulle kunna fly.

  Äh, håll käft Anne Ramkråka, #Finspång!

  Ramberg är en av de få som får mig att må illa som person.

  Nu när lagen inte direkt gäller lika för alla så går propagandan ”Om det hade varit en svensk!”.

  Nä, din su**a, om det hade varit en etnisk svensk som använde sig av nödvärn, speciellt om man är nationalist eller nationalsocialist så blir det (grov)misshandel alt mordförsök och HMF. Du själv skulle försöka yrka på dessa straff samtidigt som berikarna får gå fria fastän det var de som är förövarna.

  Folkförrädare!

 • Fredrika says:

  Fruktansvärt vilken rättskandal. F-n ta denna dj-a förtryckardiktatur. Ner med Sveriges skuggregim!


 • Lämna ett svar