Trump och Kim Jong-un kan mötas i Sverige

SVERIGE. Nyligen stod det klart att både Donald Trump och Kom Jong-un är beredda att träffas för samtal. Nu nämns Sverige som möjlig mötesplats för de båda världsledarna.

Nordkoreas ledare Kim Jong-un kan komma att besöka Sverige för att träffa sin ärkefiende Donald Trump.

Efter ett intensivt och eskalerande ordkrig mellan USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-un har de båda världsledarna uttryckt att de är beredda att träffas för att samtala.

Bakgrunden är att Nordkorea överraskande nog meddelat att man är beredd att rusta ned sina kärnvapen ifall den koreanska nationens säkerhet kan garanteras. Beskedet togs emot positivt av Trump, som inte anser att Nordkorea har rätt att försvara sig med kärnvapen.

Mötet mellan Trump och Kim Jong-un planeras just nu och tanken är att de båda världsledarna ska träffas redan i maj. En av de platser som nämns i diskussionerna är Sverige.

— Om vi kan hjälpa till på något sätt så ska vi göra det, säger statsminister Stefan Löfven, som nyligen besökte Donald Trump i USA.

Mötet mellan Löfven och Trump tidigare i veckan tillsammans med Sveriges påstådda neutralitet och det faktum att Sverige sedan tidigare agerat i USA:s intressen när det kommer till Nordkorea nämns som anledningar till att Sverige kan komma att bli mötesplatsen för de rivaliserande ledarna. Dessutom är Sverige en av få länder i världen som har en ambassad i den nordkoreanska huvudstaden Pyongyang.

”Sverige kan vara ett särskilt lockande alternativ på grund av dess långvariga band med Pyongyang och dess roll som skyddsmakt åt USA i Nordkorea, där de har konsulärt ansvar för amerikanska medborgare”, skriver The Washington Times. Man tillägger dock att länder såsom Kina, Japan, Ryssland och till och med Sydkorea, samtliga länder som spelat en betydande roll i konflikten, kan komma att bli mötesplats.

Senast 2016 hölls ett inofficiellt möte mellan Nordkorea och USA i Sverige, som arrangerats av det Sverigebaserade fredsforskningsinstitutet Sipri. Mötet var hemligt och det är i skrivande stund oklart exakt vad som diskuterades, även om det beskrevs som diplomati på ”hög nivå”.

Källor:
Sverige tänkbar mötesplats för Trump och Kim
The big unknown in a Trump-Kim meeting? Location, location, location.
USA och Nordkorea möttes i Sverige

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
}Db{Ramón MercaderFredrikaSanningenKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

En av de få positiva effekterna av att DDR flyttade till Sverige efter murens fall; att relationerna med Nordkorea behållits. Förra gången som en USA-president besökte Sverige var för att besöka en synagoga pga ”den ökande antisemitismen i Sverige”. Jag tror att Kim Jong-un har goda chanser att dribbla bort den egotrippade Trump som lider av enorma bekräftelsebehov.

Vi får hålla tummarna för att Jong-un inte blir åtalad för HMF – på bilden vinkar han lite misstänkt, på gränsen till kriminellt.

Sanningen
Medlem

Fixa detta under bilden! :)

”Nordkoreas ledare ***Kim Jobg-un*** kan komma att besöka Sverige för att träffa sin ärkefiende Donald Trump.”

Fredrika
Medlem

Otroligt att den obildade upplåsta Löfven tror sig kunna vara en ledare som kan agera värd för ett sådant möte. Och varför skulle Korea acceptera att mötas i landet som styrs av USAs och Israels dummaste lydigaste och svagaste lakej? Korea skulle göra en stor prestugeförlust redan före ett sådant möte om han går med på det.

Karl-Путин A
Medlem

Frågan är också om Jong-un vill träffa Trump i ett fientligt sinnat land; Sverige är ju de facto styrt av USA/Israel och NATO. Kina vore ett bättre val och har också muskler att garantera säkerheten kring eventet. (((Media))) har den totala makten i Sverige. När USA gjorde sitt första officiella statsbesök någonsin så var det för att massmördaren Obama skulle gå i synagogan, knappt en demonstrant på gatorna. När Löfvén höll sitt EU-toppmöte i Göteborg; inte en enda demonstrant på gatorna. Man kan nog lugnt räkna med att om Jong-un skulle komma till Sverige så skulle (((världsmedia))) mobilisera vartenda kriminellt… Läs mer »

Ramón Mercader
Medlem

Kanske en möjlighet att lyfta rasfrågan mer då Nordkorea inte är mindre rasideologiskt än vad NSDAP-Tyskland var och likt NSDAP-Tyskland ej tillåter någon Rothschildcentralbank. DDR har kritiserat Nordkorea för ”nationalistiska tendenser”, vilket förvisso absolut inte är att överdriva, men underligt att kritisera det. Stalinister bör ju fråga sig om Kim Sung och hans efterföljare fram t.om. Kim Jong-Un har gjort något ”fel” med att prioritera rasfrågan så starkt samt hålla Rothschilds centralbanker portade. Pisshumanism var ett uttryck som Stalinister i Sverige myntade, som varken Kim Sung eller hans efterträdare t.om. Kim Jong-Un bedrivit, men bl.a. Sveriges riksdag bedrivit något extremt… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Bra reflektioner – du glömde bara nämna att det var juden Olof Palme som drev igenom det mångkulturella helvetet som vi lever i nu.

Politik kan ändras från dag till dag, ett nordiskt rasrent folk kan aldrig återskapas när det väl gått förlorat.

Ramón Mercader
Medlem

Japp, det var han som lade motionen om att göra Sverige mångkulturellt och mångetniskt vars sistnämnda är det relevanta som hela riksdagen enigt röstade igenom 1975 då hela riksdagen inte tidigare var eniga om 68-högerns motion om att göra Sverige mångetniskt och 69-moderaternas motion om att göra Sverige mångkulturellt och mångetniskt.

Nuvarande SD är nöjda med 68-högerns Bielerklang-motion.

69-Moderaternas motion är nästan identiskt med Olof Palmes motion, så förmodar att SD är kritiska mot även den, men inte mot 68-högerns motion.

b¤d
Medlem

Jaha.

Här känner jag att man kan göra två flugor på smällen.

Kim & Svetsarn. Rip.
Men det är väl att hoppas på för mycket.
Jag är tveksam till vilken ställning man skall ta mot denne ”Kim Jong-Un”.

Tveksamt Lingon.