Trump: ”Kan bara besegra talibanerna om jag ödelägger Afghanistan”

UTRIKES. Donald Trump säger att han kan vinna i Afghanistan endast om han dödar tiotals miljoner och totalt ödelägger landet.

USA:s president Donald Trump har likt sina föregångare haft stora problem med att utmanövrera den pashtunsk-islamistiska militanta talibanrörelsen. Efter 18 års stridigheter mellan USA och deras marionettregim i Kabul å ena sidan och talibanerna å den andra styr eller påverkar de sistnämnda runt hälften av landet. De genomför även attacker i fler områden än så.

Nu har Trump gått ut och erkänt att det enda sättet att segra militärt i landet är att döda 10 miljoner afghaner och totalt ödelägga landet.

— Jag skulle kunna vinna kriget på en vecka. Afghanistan skulle kunna utraderas från jordens yta […] bokstavligt talat på 10 dagar, sa presidenten som dock fortsatte:

— Jag vill inte vandra den stigen. Jag vill inte döda 10 miljoner människor.

USA och talibanerna håller för närvarande fredssamtal med varandra, där USA ska vara redo att lämna landet. Totalt har runt 2 300 amerikanska soldater dött i kriget, som tros ha kostat den sionistiska supermakten runt en biljon dollar.

Efter Trumps uttalande har Afghanistan krävt Trump på ett förtydligande samt sagt att inget utomstående land kommer att få bestämma Afghanistans öde.

Källor:
‘I don’t want to kill 10 million people’: Trump says he could win Afghanistan war in 10 days
Afghanistan demands US explain Trump’s comments about ‘wiping’ country off face of earth

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Tors SpjutInnateusFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Jaså minsann? Jag tror att Trump inte vill eller inte får förstöra CIAs knarkodlingar i Afghanistan. Så det blir inget utraderande av USAs tidigare kolleger talibanerna.

Innateus
Gäst
Innateus

Muslimerna kommer endast kunna leva ifred, om talibanerna och andra islamister utraderas från jordens yta. De sår hat och ondska i muslimernas sinnen. Utav de två grenarna av Islam är shia den sundaste. Sunni-Islam är starkt allierad med kommunism och avskyr allting som är starkt, vackert och upphöjt.

Det mänskliga samfundet, inklusive normalt funtade muslimer, måste resolut och bestämt markera mot det hat och den ondska som talibanerna står för, och för ett bevarande av konst, kultur, skönhet, och intellektuella värden.

Tors Spjut
Medlem

Lämna landet åt sitt öde, enligt min mening. Finns nog meningsfullare saker att lägga energi på

Innateus
Gäst
Innateus

På ett sätt kan jag hålla med dig. Finns ingen anledning att lägga energi på andra länder, innan vi först löst våra egna problem. Men sett i ett större perspektiv, om man föreställer sig ett idealiskt tillstånd för Jorden som helhet, så ingår förstås inte talibaner eller islamism i det tillståndet.