Trump: ”Judiska rådgivare styr mig i Israelfrågan”

UTRIKES. Donald Trump erkänner att det är hans judiske svärson Jared Kushner som influerar honom i Israelfrågan.

President Donald Trump erkänner att hans judisk-ortodoxe svärson Jared Kushner drar i trådarna bakom USA:s aggressivt proisraeliska agenda.

Trump sa under ett möte med judiska republikaner i Las Vegas att han ringde upp Kushner, USA:s ambassadör i Israel David Friedman och rådgivaren Jason Greenblatt. för att få redan på hur han ska agera i frågan kring de syriska Golanhöjderna, som Israel olagligt annekterat stora delar av 1981.

— Jag sa ”grabbar gör mig en tjänst. Ge mig en snabb historielektion. […] Jag har mycket som jag arbetar med: Kina, Nordkorea. Ge mig en snabbis”, sa Trump inför en skrattande judisk publik.

Kort efter samtalet med de judiska rådgivarna signerade presidenten ett dekret som erkände Israel som rättmätiga ägare över det syriska området.

— Vi tar snabba beslut. Vi tar goda beslut, proklamerade Trump.

Just Jared Kushner har länge setts som en judisk-liberal bromskloss som hindrat Trump från att infria sina radikalt annorlunda valkampanjslöften, av vilka ytterst få hittills har genomförts. I stället för att hylla presidentens tidigare tal om ”America First” har många av hans mer radikala väljare nu lämnat Trumptåget och anklagar honom i stället för att driva en ”Israel First”-agenda.

Källa:
Trump made Golan decision after ‘little history’ lesson from Kushner, advisors

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PerCharlieFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Det är precis som en av våra vänner i Norge eller Danmark kommenterade under förra utsändningen av Nordic Frontier, om Trump är trött på att vara president. Han är verkligen svag. Inte lika svag som min favoritpresident William Harding (för han hann inte orsaka någon skada eller starta krig) men helt i händerna på makten. Men hade den möjligen alkoholiserade affärsmannen varit en riktig man hade han avsatt sin antiamerikanske rådgivare (((Jared Kushner)))

Per
Medlem

Tell me something I don´t already know!