Trump hotar utsätta Iran för ett aldrig tidigare upplevt lidande

UTRIKES. USA:s president twittrade med versaler ett hot mot Iran under måndagen. Om inte Iran ”slutar att hota USA”, ska Iran komma att ”få lida konsekvenser som få genom historien lidit förut”.

I söndags uttalade Irans president Hassan Rouhani att ett krig mot Iran skulle bli ”alla krigs moder”, något som Nordfront skrivit om.

Som svar på detta skrev Donald Trump att om inte Iran slutar att hota USA, ska Iran komma att ”få lida konsekvenser som få genom historien lidit förut”.

Dessförinnan hade USA:s krigshetsande utrikesminister Mike Pompeo under söndagen anklagat den iranska regeringen för att vara en korrupt maffia.

Ordkriget har trappats upp efter det att Trump beslutade att bryta kärnavtalet med Iran. Detta avtalsbrott tog Israels premiärminister Benjamin Netanyahu nyligen åt sig äran av att ha åstadkommit. Han har nu också gett sitt stöd till Trumps hot.

Avtalet var mindre av ett avtal än ett hot från västmakterna. Det gick ut på att Iran lovade att avstå från att utveckla kärnvapen i ”utbyte” mot att internationella sanktioner mot Iran hävdes, kärnvapen som västländerna och Israel påstår att Iran utvecklar.

Pompeo sa under söndagen att USA kommer agera för att få ner importen av iransk olja till nivåer ”så nära noll som möjligt”. Tidigare har Trump krävt av USA:s allierade länder att stoppa importen av olja från Iran. Detta motsätter sig fortfarande vissa EU-stater.

Iranska revolutionsgardet har idag avfärdat Trumps uttalanden som tomma hot och kallar dem ”psykologisk krigföring”. En högt uppsatt general säger att Iran kommer att ”stå emot trycket från fiender” till den statliga iranska nyhetsbyrån IRNA.

Enligt SVT menar bedömare det inte ligger i varken Irans eller andra nationers intresse med en direkt militär konfrontation. Detta gäller dock inte alla bedömare. Anledningen till att det finns en hotbild mot Iran är att några nationer har intresse av ett militärt anfall mot landet, av geopolitiska skäl. Annars skulle hotbilden inte existera, menar de.

Källa:
Ökad spänning mellan USA och Iran

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Christian HamiltonKlausKarl ADevaLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Hundarna skäller på varann igen.
svenne banan- berätta nåt mer jag kan skita i!
Sven Nationell- De skäller för att din värld ska titta dit och ingen annanstans!

Lingonet
Medlem

”kärnvapen som västländerna och Israel”….”
påstår att Iran utvecklar”.
västländerna och andra påstår även att israel har hundratal laddade kärnvapenstridsspetsar.

Deva
Medlem
Deva

Var inte längesedan en liknande teater utspelade sig mellan Trump och Nord Korea, hur gick det?

Om det blir annorlunda denna gång, återstå att se… Finns ju faktiskt en riktig chans att Iran är riktig opposition, men tvivlar på det …

Deva
Medlem
Deva

Att Iran hotar Oljeexporten är väl dessutom en dröm för Globalister som säljer Olja? Priset blir dyrare då …

Karl-Путин A
Medlem

Priset blir ju allra förmånligast för globalisterna om de själva äger oljan och det är precis det som konflikten med Iran handlar om.

Deva
Medlem
Deva

Ser det som en liten del i vad konflikten kan handla om…. Globalisterna kontrollerar redan majoriteten av all världens Olja och Irans tillgångar är enligt min uppfattning av obetydlig mängd i sammanhanget. Vad tjänar man mest på? Att ta över all Irans olja eller att priset via Irans hot höjer hela världens oljepriser? Jag är inte säker …

Deva
Medlem
Deva

Men givetvis om konflikten nu skulle vara verklig och Iran en verklig opposition, klart man då vill åt alla deras tillgångar …

Karl-Путин A
Medlem

Konflikten är naturligtvis mångbottnad, men fråntar man sin fiende dess möjlighet att försörja sig, dvs få in pengar så är den fienden rejält vingklippt.

Iran kommer påsikt att sluta handla i dollar och det kommer att bli en extra spik i petrodollarkistan. När dollarn har upphört att vara världsvaluta så är det även slut med USA.

Deva
Medlem
Deva

Globalisterna kanske vill köra slut på alternativt ställa om USA för att återuppstarta det om 100 år, vem vet?

Är med stor sannolikhet samma krafter som kontrollerar både Ryssland, USA, Kina, UK och majoriteten av alla andra länder i världen. Alla Centralbanker är knutna till samma system (IMF/BIS).

Klaus
Medlem

USA kommer att importera olja ”så nära noll som möjligt.” Är noll inte möjligt? Vad konstigt. Varför kan USA inte importera ingen olja alls från Iran?
Alla amerikansk-judiska sanktionerna (mot Ryssland och Iran) skadar europeisk ekonomi hårdast. Tillkommer tull och invasion av ras- och kulturfrämlingar.

Klaus
Medlem

(Man kan tyvärr inte länge korrigera texten. ”från Iran”)

Christian Hamilton
Medlem

Oljan spelar säkert in, men här gäller det Stor-israel. Det är skurkstaten den etniska rasstaten Israel som beslutar vad USA skall göra. Nu har man framgång sedan ett tag genom hetsen mot Iran och uppviglar de korrupta idioterna i USA:s politiska elit till militärt anfall. Det blir återigen amerikanska män som stupar för att de för krig åt Israel. Judarna sitter hemma och prickskjuter på palestinier vilket är betydligt säkrare än ett krig. Judarna kommer aldrig att ge upp drömmen om Stor-Israel och nu måste det ske för de känner på sig att världen så sakteliga får upp ögonen för… Läs mer »