Trump har besökt Storbritannien – stöder Brexit

UTRIKES. Donald Trump har besökt Storbritannien och bland annat diskuterat Brexit.

Donald Trump har besökt Storbritanniens ledande politiska personligheter. Under en presskonferens med drottning Elizabeth sa den amerikanske presidenten att han  – ifall han ledde Storbritannien – hade föredragit ett hårt Brexit ifall ett bra avtal med EU inte gick att få till.

Han sa även att Brexit – som skulle ha ägt rum i mars men som hindrats av obstruerande politiker – kommer att ske samt att han gärna ser ett handelsavtal mellan USA och Storbritannien efter utträdet ur EU.

Trump och den brittiska premiärministern Theresa May enades också i frågan om Iran, som de menade absolut inte skulle få skaffa kärnvapen. Att USA bidragit till att så kan bli fallet genom att gå ur det fungerande kärnavtalet med Iran kan tyckas ironiskt.

Trumps besök i Storbritannien kantades av protester. Bland annat har en film på hur en Trump-supporter kallas ”nazi scum” av en grupp känslosvallande vänsterextremister. Han får senare en milkshake kastad på sig, vilket för närvarande är en vänsterextremistisk trend, något som leder till ett visst tumult.

Källa:
Trump: Brexit kommer att ske och borde ske

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments