Trump hånar Frankrike för att ha förlorat mot Hitler

UTRIKES. Donald Trump hånar Frankrike för att ha förlorat två världskrig mot Tyskland. Detta efter att landets ledare Emmanuel Macron hotat med att bilda en egen EU-armé för att försvara Europa mot Ryssland, Kina och USA.

Efter att Frankrikes president Emmanuel Macron hotat bilda en gemensam EU-armé som ska kunna stå på sig mot Ryssland, Kina och USA har hans amerikanske kollega Donald Trump gått igång på Twitter. Bland annat hånar han Frankrike för att ha förlorat mot Tyskland i två världskrig.

”Macron föreslår att  bilda en egen armé för att försvara Europa mot USA, Kina och Ryssland. Men det var Tyskland i första och andra världskriget – hur gick det för Frankrike? De började lära sig tyska i Paris innan USA hjälpte till. Betala för NATO eller inte!” löd tweeten. Senare avslutade han Twitter-utläggningen med att Frankrike borde ta efter hans motto och göra sitt land storslaget igen.

Trumps kritik mot krigsalliansen Nato går tillbaka flera år. På senare tid har det mest handlat om att få de 28 andra medlemsstaterna att betala 2 procent av sitt BNP på alliansen, vilket det idag endast är USA, Storbritannien, Estland, Grekland och Polen som gör. Tidigare har dock Trump kallat Nato ”förlegat” samt sagt att USA inte kommer lägga sig i eventuell europeisk Nato-inblandning i inbördeskriget i Ukraina mellan västregimen och proryska rebeller.

Källor:
’They were starting to learn German in Paris before US came along’ – Trump taunts Macron
Trump tells Ukraine conference their nation was invaded because ‘there is no respect for the United States’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
14 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
1 år sedan

Han skulle kunna ha haft en poäng om det inte varit för det att USA förlorat flertalet av de krig landet gett sig in i. Vietnam var ju en totalflopp, t.ex. Och Irak och Afghanistan har inte alls gått som man säger sig ha tänkt sig – även om det i det senare fallet nog handlar mer om att skydda opiumfälten från talibanerna (som skövlade dem). Jag tror USA:s egentligt enda militära bedrift genom sin historia är att ha besegrat Japan. Visserligen gick USA till krig mot Tyskland under 2VK, men där var det ju krigsindustrin och Rysslands militär som… Läs mer »

Rickard
Nybörjare
Rickard
1 år sedan
Reply to  _DH_

Dum eller så kör han söndra och härska Macron behöver hjälp att avleda intresset från problemen på Frankrikes gator

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  _DH_

Att besegra ett land med atombomber medan fredsförhandlingar pågår tycker jag inte kan kallas en seger – det är att förnedra sig själv. Men om nu Trump tycker att det var så bra med atombomberna mot Japan, släpp då några över Israel så att det kan bli fred där nere någon gång.

Och som du skriver; det var Ryssland och Sovjetunionen som kuvade Tyskland. Hade Sovjetunionen förhållit sig neutrala hade Tyskland vunnit kriget och begrepp som idag är vardagsmat; gruppvåldtäkter, massinvandring av rasfrämlingar, jihad och terrorattacker hade varit okända begrepp här i Europa.

Sverker
Nybörjare
Sverker
1 år sedan

Tyskland hade även vunnit kriget mot Sovjet & England, om inte en viss grupp sett till att USA gick in. USA stöttade och betedde sig som att de var i krig med Tyskland långt innan slutet av 1941, då de officiellt gick in i kriget.

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Sverker

Ja, Tysklands problem var att både England, Sovjetunionen och USA styrdes av samma (((bankelit))).

Hade Tyskland inte kapitulerat i maj 1945 så hade väl atombomberna haglat även där.

Påläst
Nybörjare
Påläst
1 år sedan

Ja, vi ska vara väldigt tacksamma mot USA som gjorde Europa säkert för juden, som öppnat Pärleporten för andra högstående folk som negrer, araber och romer.

Donnie
Nybörjare
Donnie
1 år sedan

NATO måste stå för North Atlantic Terrorist Organisation !!

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Den européerfientliga franska presidenten håller Franrikes gränser öppen för muslimer och afrikaner. Han är afroimperialist som Tysklands Talmud-judiska kanslern Angela Merkel (och Obama). Hvad pratar den franska idioten Macron om en gemensam EU-armé – med Kalergi-mulatter?

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Klaus

En ny Främlingslegion? Fast denna gång inte bestående av européer som försvarar Frankrikes kolonier i Afrika, utan av afrikaner som försvarar (((makteliten))) mot den vita europeiska befolkningen i Europa.

Sverker
Nybörjare
Sverker
1 år sedan
Reply to  Klaus

Hittade en uppgift om att häxan Merkel faktiskt är en äkta judinna! Det förklarar ju allt!
https://wissenschaft3000.wordpress.com/2014/03/22/merkels-muttersprache-ist-hebraisch-sie-ist-judin/
Nån annan som vet?

Karl-Путин A
Nybörjare
Karl-Путин A
1 år sedan
Reply to  Sverker

Det stämmer mycket väl att hon är jude, men det är iofs inget särskilt uppseendeväckande med tanke på hur många statschefer och politiker som har varit judar efter Tredje Rikets fall.

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
1 år sedan
Reply to  Sverker

Merkel är 50 % judinna efter sin judiska mor, Herlind Jentsch, 25 % polack och 25 % tysk efter sin far, Horst Kasner, som var 50 % polack (fader Ludwig Kazmierczak, polack) och 50 % tysk (moder Margarete, tysk).

Herlind Jentsch räknas som judinna, trots att hennes far Emil Drange troligen var tysk, detta eftersom judiskhet ärvs på mödernet.

Herlind Jentschs mormor hette Emma Wachs och ska ha varit en konvertit-judinna.

Emma Pauline Wilhelmine Wachs (1871–1935) far hette Christoph Wachs och var kusk i Rietschütz nära Glogau (Głogów) i syd-västra Polen.

Charlie
Nybörjare
Charlie
1 år sedan

En länk till källan bitte.

Sverker
Nybörjare
Sverker
1 år sedan

Trump hånar inte Frankrike tillnärmelsevis lika mycket som han hånar Rotschildt-Macaronen.
Underbart svidande ironi som försätter Macaronen i ännu sämre dager visavi sina landsmän.
Men ok, dom pompösa grodätarna förtjänar skit för att de förklarde Tyskland krig 1939!