Trump ger upp – viker sig för internetcensuren

USA. Donald Trump verkar inte vilja bli omvald. Nu ser det ut som att han ger upp kampen om yttrandefriheten.

Donald Trump verkar ha givit upp. I en intervju med konservativa Breitbart säger presidenten nämligen att han inte kommer att bekämpa den aggressiva och allt mer omfattande censur som främst judiskägda sociala medier ägnar sig åt gentemot kritiker av den vänsterliberala förstörelsen av världen.

— Du bekämpar den [censuren] genom att bara vara bra. Du måste vara väldigt bra. Det är mycket svårare att vinna som konservativ republikan än liberal demokrat, sa Trump håglöst.

Annars i intervjun så medger han att skaran som kräver lagstadgad yttrandefrihet på internet växer, samt att bland andra Google öppet sagt att de ska bekämpa kandidater som Trump i framtiden. Trots detta verkar han alltså inte vidta några åtgärder, något han tidigare mer eller mindre utlovat.

Att Donald Trump – som fick stor draghjälp på sociala medier av massvis av supporters som nu är avstängda därifrån – skulle vinna ett omval med nuvarande censuråtgärder intakta förefaller vara mycket osannolikt.

Källa:
Exclusive–Donald Trump Accuses Tech Giants of Colluding with Democrats

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments