Trump: Facebook och Google ska passa sig

UTRIKES. USA:s president Donald Trump varnar nu de stora spelarna inom sociala medier att vara försiktiga med att censurera användare med högeråsikter.

USA:s president Donald Trump varnar på Twitter de stora företagen inom sociala medier om att de ska vara försiktiga med att censurera användare med högeråsikter.

Exempelvis har Facebook länge stängt av nationalister på godtyckliga grunder medan Youtube hårdcensurerar krafter som Nordiska motståndsrörelsen, något som på senare tid även drabbat mer ljumna alternativ. Twitter, den plattform Trump själv använder, både stänger av användare och använder en metod som kallas ”shadowbanning”, som är avsedd att minska användares exponering.

Presidenten menar även att Google riggar sökresultat, så att användare i högre utsträckning får träffar från vänstertidningar, medan konservativa medier undertrycks.

— Google och andra undertrycker konservativa röster och döljer positiv information och nyheter. De kontrollerar vad vi får se och vad vi inte får se. Det här är en mycket allvarlig situation som kommer att tas itu med, meddelar Trump på Twitter.

Källa:
Trump till Facebook och Google: ”Var försiktiga”

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
André DevecseriGrottbjörnenPierreLeifAxel Eriksson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Axel Eriksson
Redaktör

Bra Donald!

Leif
Medlem

Den förste makthavaren i västvärlden som vågar bete sig som en statsman!

Pierre
Medlem

Känns som att Trump örfilar juden med högerhanden och stryker samtidigt juden medhårs med vänsterhanden.

Grottbjörnen
Medlem

ja, man blir kluven, vad vill mannen egentligen åstadkomma?

André Devecseri
Medlem

Själv ser jag det som troligt att han någorlunda har hjärtat på rätt ställe, men var otroligt naiv och trädde in i vita huset i tron om att han verkligen skulle bli en av världens mäktigaste män.

Detta då för att välkomnas av en pistol mot tinningen av Kushner och hans anhang med varningen att ”vi ger dig ett visst spelrum för att det inte ska bli misstänktsamt, men det är VI som bestämmer, och gör du inte som vi säger…du vet vad som hände JFK!”