Trump drar tillbaka order om att sammanställa civila dödsfall vid drönarattacker

UTRIKES. USA:s president Donald Trump har dragit tillbaka en exekutiv order om att sammanställa rapporter om civila dödsfall vid drönarattacker.

Den amerikanske presidenten Donald Trump har beslutat att dra tillbaka en exekutiv order, enligt vilken civila dödsfall vid drönarattacker ska sammanställas i en offentlig rapport. Ordern utfärdades av den förre presidenten Barrack Obama år 2016.

Rapporten har mer specifikt gällt dödsfall som inträffat då man genomfört drönarattacker utanför aktiva stridsområden.

Enligt ett uttalande från Vita huset har man fattat beslutet därför att man anser att kravet på att redovisa dödsfall, som faller på underrättelsetjänsten, är en distraktion från den primära verksamheten.

Ned Price, före detta talesman för Vita husets nationella säkerhetsråd under Obama, är upprörd över beslutet och menar att bristen på information från amerikanska källor kommer underlätta spridandet av ”desinformation från terroristgrupper” rörande uppdragens resultat.

Källa:
Trump cancels reports on civilian deaths in US drone strikes

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments