Trump bryter fredssamtal med talibanerna – aviserar fortsatt krig i decennier

UTRIKES. Donald Trump säger att han avbryter fredssamtalen med talibanerna och antyder att han kommer att kriga i flera decennier till i Afghanistan.

USA:s president Donald Trump meddelade tidigare i dag på Twitter att han ämnar avsluta fredssamtalen med de pashtunsk-muslimska talibanerna.

Den attack som Trump talar om ägde rum tidigare under veckan då en bomb exploderade som tog livet av 12 personer, däribland en amerikansk soldat. Hittills har 16 amerikanska soldater dött i Afghanistan i år medan den totala siffran ligger på över 2 400 sedan kriget inleddes 2001.

Idag kontrollerar eller bestrider talibanerna över hälften av Afghanistans yta och bedriver framgångsrik gerillakrigföring främst mot den USA-vänliga marionettregimen i Kabul och dess styrkor.

I och med talibanernas framgångar på stridsfältet inleddes förra året fredssamtal parterna emellan. Enligt den amerikanske sidans förhandlare Zalmay Khalilzad var de olika sidorna nära en överenskommelse. Enligt källor med påstådd insyn ska grundidén ha varit att USA och dess koalition skulle lämna Afghanistan inom en viss tidsperiod medan talibanerna skulle förhindra att ”internationella terroristorganisationer” fick fotfäste i landet samt att de skulle inleda separata samtal med regimen i Kabul.

Något som Trump nu alltså verkar ha satt stopp för, åtminstone tillfälligt, trots presidentens vallöfte om att minska USA:s militära insatser utomlands.

Källor:
‘No power to negotiate’? Trump scraps Afghan talks after Taliban attack, hints at ‘decades’ more war
Minor Issues Remain on Timeline of US Troops Withdrawal at US-Taliban Talks – Source

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausThorEthnyChild-Of-God Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Child-Of-God
Medlem

låter vettigt. man ska knappast ha fred med fienden. för det är fejk!

hemliga möten låter också mycket suspekt. men å andra sidan är ju massmedia Satans media och Satan betyder fiende.

Ethny
Medlem

Eller bara dra er ut ur kriget som du ”lovade” och sluta skicka in vita till en onödig död som bara Israel gynnas av. Vad tjänar vita med ett krig med detta land? Låt dem sköta sig själva och hantera sina egna problem.

Fast ni vill väl bara försäkra er om att den installerade (((regimen))) sitter säkert i landet, samtidigt som ni plundrar oljan och ser till att opiumet levereras.

Thor
Medlem

Precis. Afghanistan är ett otroligt rikt land sett till naturtillgångarna så det är nog viktigt att befolkningen hålls fattigt med inbördeskrig och konflikter så att globalisterna kan plocka russinen ur kakan.
Dessutom är de världens största leverantör av opium/heroin.

Klaus
Medlem

Desto mer idiotiskt och kriminellt är det att bosätta miljontals mulslimer i Europa.