Trump: Bruna länder är skithålsländer!

USA. Donald Trump har beskrivit länder som Haiti, El Salvador och delar av Afrikas kontinent som ”skithålsländer”. Detta skedde under ett möte med migrationslagstiftare den 12 januari.

Lagstiftarna vill ha en överskridande tvåpartilösning som i praktiken innebär att Demokraterna och Republikanerna ska komma överens om att icke-vita ekonomiska migranter ska få stanna i USA. Tidigare i veckan meddelade Vita huset att de dragit tillbaka tillståndet från cirka 200 000 invandrare från Salvador att bo i USA. I november 2017 återkallades liknande tillstånd för knappt 60 000 haitier.

Amerikanska regeringar har tidigare slentrianmässigt förlängt uppehållstillstånd för ”migranter” från ”vissa länder” som är utsatta för olika former av katastrofer. I El Salvador handlade det om inbördeskrig. I Haiti var det en jordbävning.

Enligt Washington Post frågade Donald Trump retoriskt ”Varför måste alla dessa människor från skithålsländer komma hit?” och ansåg att USA istället ska ta in fler [vita] invandrare från till exempel Norge. Kritiken mot Trump för hans ordval har varit hård. Vita huset presstalesman meddelade pressen att Trump försvarar sin migrationspolitik med att han stödjer det amerikanska folket.

— Liksom andra nationer som har en meritbaserat invandrarpolicy, kämpar Trump för permanenta lösningar som kan stärka vårt land. Det gör han genom att välkomna sådana människor som kan bidra till vårt samhälle. Trump kommer alltid att avslå tillfälliga, svaga och farliga övergångslösningar som hotar hårt arbetande amerikaners liv, och begränsa möjligheterna för ekonomiska migranter att genom att på juridiska vägar ta sig in i USA, sade presstalesmannen.

De flesta av de stora judiska tidningarna uppehåller sig primärt vid Trumps odiplomatiska sätt att uttrycka sig men undviker i stort sakfrågan. Den diskussionen verkar de spara till ett strategiskt sett mer lämpligt tillfälle. För att påminna läsarna om Tumps dåliga karaktär nämner de ett uttalande som New York Times påstår att han sa tre veckor tidigare om att ”alla haitier har AIDS”. Vita huset har dock förnekat att Trump ska ha sagt det. Ändå är det fortfarande en visa i judisk press.

Källor:
Trump derides protections for immigrants from ‘shithole’ countries
President Trump Called El Salvador, Haiti ‘Shithole Countries’: Report
White House Denies President Trump’s Alleged Remarks About Haitian, Nigerian Immigrants

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
KlausAndrePeter H. NorrlandFredrikaSverker Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Han har rätt i detta. Sk*ithålsländer befolkade av sk*tfolk. Och släpper man in dem i sitt eget land, blir även det sk*t.

Caesar-Aurelius
Medlem

Om inte USA vill ha ”migranter” från skithålsländer, kanske USA skulle sluta att ständigt bomba diverse skithålsländer så att nya floder av ”skithålsmigranter” hela tiden uppkommer?!

Sverker
Medlem

Och förutom att bomba dom, så suger dom ut dom på deras tillgångar(olja,mineraler,etc-etc) MEN, det är inte det amerikanska folket som gör detta, utan judiska intressen i USA/världen, så att USA som nation och folk får skämmas. Klassisk judisk slug smygtaktik, där juden har win-win, och vita loose-loose.
Jo, det finns vita som anammat judiskt beteende också. Man blir som man umgås.
Lösningen är exakt som Tyskarna tacklade problemet. Judenfrei=Exportera dom.

Fredrika
Medlem

Det finns folk inom den amerikanska alternativhögern som anser att detta är politiskt spel för galleriet. Det uttrycks också alltmer kritik mot Trump. I detta sammanhang därför att nettoimmigrationen till USA ökar, vilket beror på att betydligt färre utvisningsärenden verkställs än vad som till och med var fallet än under Obamas tid. Myndigheterna som ska verkställa utvisningarna verkar köra på tvärs mot Trumps påstådda intentioner. Antingen är Trump oärlig, eller så kör de verkställande myndigheterna en (((egen))) politik som Trump inte har kommit åt ännu. Åsikterna om de faktiska orsakerna till denna situation varierar beroende på vem man talar med,… Läs mer »

Peter H. Norrland
Medlem

Säga vad man vill men rolig är han och han har ju dessutom rätt när han kallar dom länderna för ”skithålsländer”!

Fredrika
Medlem

Jo. Men Breitbart påstår att ordvalet är falskt och att Trump dementerat uppgiften. Det innebär i så fall att det är judiska Washington Post som genom att sprida ett falskt citat vill utmåla Trump som redneck-tölp. Precis som NYT tydligen gjorde för nån månad sedan med det där falska AIDS-Haiticitatet. Även om sk*thålssnacket är riktigt i sak skulle det vara typiskt koshermedia att ljuga om retoriken för att vinna falska poäng och för att folk ska glömma vad saken faktiskt gäller. Breitbart uppehåller sig också vid ordvalen. Men det grundades av en jude. Säkert är Breitbart fortfarande judiskt. …och Daily… Läs mer »

Fredrika
Medlem

Hell HAM, förresten!

Andre
Medlem

edit: Ändrade min åsikt till mer tveksam och tog bort min analys. Kunde inte radera

Klaus
Medlem

Det finns redan många skithål även i Tyskland (trots USA’s NATO).

Fredrika
Medlem

Den judiska skådespelaren Sean Penn kallar Trump för ”States och mänsklighetens fiende” för sh*tholegates skull. Judarna samlas återigen i en löst sammansatt men gemensam attack för att försvara massimmigrationen från bruna länder som förstör USA.