Trump beordrar tillbakadragande av amerikanska styrkor från Syrien

SYRIEN. USA:s president Donald Trump har beordrat sin personal att genomföra ett fullständigt tillbakadragande av amerikanska styrkor från Syrien. Enligt vad en källa inom administrationen berättat för CNN så är planeringen inför tillbakadragandet redan igång.

USA:s president Donald Trump har beordrat sin personal att genomföra ett snabbt och fullständigt tillbakadragande av amerikanska styrkor från Syrien.

”Vi har besegrat ISIS i Syrien, min enda anledning att vara där under mitt presidentskap”, twittrade Trump ut under onsdagsmorgonen. Planerande för ett tillbakadragande ska enligt en officiell källa till CNN redan vara igång.

Beslutet att dra tillbaka amerikanska styrkor har kritiserats hårt av senatorer och kongressmän samt utländska allierade. ”Jag är ganska irriterad”, sa den neokonservativa krigshetsaren och senatorn Lindsey Graham som kallade Trumps beslut för ”Obama-likt”.

Även personer inom administrationen som de bägge sionisterna John Bolton, som är nationell säkerhetsrådgivare, och Mike Pompeo, utrikesminister, säger sig känna sig ”förrådda”.

Huruvida detta är starten på den utlovade ”America first”-politiken återstår att se.

Källa:
Trump orders rapid withdrawal from Syria in apparent reversal

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Lingonet says:

    VP sjöstedt gick visst åsså i taket av beskedet, halva väljarkåren åt helvete, INTE NUUUUU!


  • Lämna ett svar