Trump bekräftar: Nytt möte med Kim Jong-un i februari

UTRIKES. Under natten höll USA:s president Donald Trump sitt årliga ”tal till nationen”. Presidenten skröt bland annat om hur bra landets ekonomi går, samtidigt som han bekräftade ett nytt möte med Nordkoreas ledare Kim Jong-un i slutet av november.


Hela USA:s tal till nationen.

Under natten till onsdagen svensk tid höll USA:s president Donald Trump sitt årliga tall till nationen. Inför talet – som skjutits upp ett par gånger – utlovade presidenten att något ”stort” skulle avslöjas.

Det Trump troligtvis syftade på är att han under mötet bekräftade ett nytt möte med Nordkoreas ledare Kim Jong-un, som ska hållas i Vietnam den 27 och 28 februari.

När de två ledarna möttes i Singapore i juni förra året kom man överens om att gemensamt sträva för fred och att Nordkorea skulle börja en avvecklingsprocess av sina kärnvapen.

— Om jag inte hade blivit vald så hade vi varit i ett stort krig mot Nordkorea, hävdade Trump.

Som väntat skröt Trump under talet en hel del om den starka ekonomi som USA har haft under hans ledarskap. Trump menade bland annat att ”vårt land pulserar och vår ekonomi blomstrar som aldrig förr”.

— Vi har ett ekonomiskt mirakel här i USA och det enda som kan stoppa det är krig, politik eller löjliga utredningar, sa presidenten, med en tydlig känga mot specialåklagaren Robert Muellers utredning om ryska kopplingar till hans valkampanj.

Illegal invandring en ”akut nationell kris”
Något som Trump däremot inte är nöjd med är den illegala invandringen till USA och hur kongressen lägger krokben för byggandet av den mur mot Mexiko som han utlovade redan under presidentvalskampanjen 2016.

— Nu är det dags för kongressen att visa världen att USA brinner för att få stopp på illegal invandring, sa han och fortsatte:

— Det laglösa tillståndet vid vår södra gräns är ett hot mot säkerheten och den ekonomiska välfärden i hela USA.

Trump utlyste dock inte något undantagstillstånd kring landets södra gräns, vilket många av hans motståndare befarat inför talet. Däremot lovade han återigen att bygga muren och vädjade till kongressen att ta emot ett ”förnuftigt förslag” för finansiering, som enligt Trump kommer att sätta stopp på den akuta nationella kris som han menar att illegal invandring är.

— För att uttrycka det enkelt: Murar fungerar och räddar liv, menade Trump.

Kritiserade liberal abortlagstiftning
Under talet valde Trump också att kritisera abortkulturen som svept över hela Västvärlden sedan senare delen av 1900-talet. Framförallt vände sig presidenten starkt emot den typ av sena aborter som nyligen legaliserats i delstaten New York, där man numera har helt fri abort upp till vecka 24 och tillåter att tidigt födda barn som kan överleva dödas av sjukhuspersonal ifall modern önskar det.

— Det kan inte finnas någon större kontrast till den vackra bilden av en moder som håller sitt nyfödda barn än de skrämmande bilder vår nation har sett de senaste dagarna. Lagstiftare i New York jublade med förtjusning när de klubbade igenom en lag som tillåter att en bäbis slits ur sin moders livmoder strax innan födseln. Detta är levande, kännande, vackra bäbisar som aldrig kommer att få en chans att dela sin kärlek och sina drömmar med världen.

Trump kritiserade även delstaten Viriginia, som gått en liknande väg som New York i abortliberaliseringen:

— Sedan var vi fallet med Virginias guvernör, som i princip sade att man skulle få avrätta ett barn efter födseln. För att försvara varje människas värdighet ber jag kongressen att godkänna en motion som förbjuder sena aborter av barn som kan känna smärta i livmodern.

Men Trumps antiabortretorik gick ännu längre när han tog en principiell ställning mot abort med ett språk som påminner om hur den kristna högern i USA argumenterar:

— Låt oss arbeta tillsammans för att bygga en kultur som omhuldar oskyldigt liv. Och låt oss åter bekräfta en fundamental sanning: Alla barn – födda och ofödda – är skapta till Guds heliga avbild.

USA:s armé ett ”bevis på Guds existens”
Mot slutet av talet nämnde Trump också USA:s militära insatser och lovordade armén. Han knöt också ihop slutet med inledningen av talet, där han talade om USA:s seger över Tyskland i andra världskriget. I samband med det nämnde Trump att det fanns två så kallade förintelseöverlevare i publiken.

— En andra förintelseöverlevare som är här ikväll, Joshua Kaufman, var en fånge i Dachau. Han minns hur han såg genom ett hål i väggen hur amerikanska soldater rullade in med stridsvagnar. Till mig har Joshua berättat att de amerikanska soldaterna var ett bevis på att Gud existerar, och de kom ner från skyn, de kom ner från himmelen, sa Trump.

Källa:
Democrats Overplay Their Hand on Abortion
Trump Delivers State of Union Address

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
nordboCharlieKlausFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Som vanligt slår Trumpadministrationen på stora trumman inför varjw gång han ska presentera något ”stort”. Möte 2 med Korea är inte ens nyhet och har debatterats i månader. Men det är väl bra att han meddelar vad han tycker ska gälla i olika frågor. Även om det hade gått bra via Twitter som vanligt.

Klaus
Medlem

Det var Trump’s tal i en stor tvättkammare där de närvarande är hjärntvättade och har helt felaktigt historiskt medvetande. Rothschild’s avundsjuka United Kingdom och USA gjorde Österike-Ungarn-Serbien-konflikten till världskrig 1 och det Tredje Rikets befrielse av tyskar i de polskt ockuperade tyska territorierna till världskrig 2. Inte USA triumferade över kommunism, de allierade sig med den värsta kommunistiska regimen som fanns i historien, med Stalins massmord-Sovietunionen. Det var Tyskland som kämpade mot den judiska kommunismen. Trump bekräftade att USA ska kämpa mot antisemitism och han hyllade igen ’överlevare” (som njöt av det), men dvs att USA är redo för krig… Läs mer »

Fredrika
Medlem

Bra inlägg. Ja och det där med att det finns två överlevare bland åhörarna betyder bara att det fanns två (kanske) tillräckligt gamla människor närvarande.

Charlie
Medlem

USA ser det ju som att de stoppade kommunismen i Europa genom att om de inte invaderade Europa hade hela kontinenten i princip varit kommunistisk, vilket det nog kan en del sanning i eftersom ryssarna annars fortsatt västerut.

nordbo
Medlem

Blir så arg på mig själv att jag i skrivande stund inte kommer ihåg alla (((NYA))) som använts lugnt och skickligt,steg,för steg sen tidigt 90-tal i politiska sammanhang men det är ett 20-tal i större sammanhang.

Allt ifrån UKs ”new labour” till ”nya moderaterna” i Sverige – att bryta ner det som är normalt,sunt,logiskt måste bli normkritiskt och sättas som det ”nya” normala inom rättsväsende och polis.

Kärnan som ger ut dessa ringar om de NYA liberala demokratin sitter precis bakom Trump.

…nya …nya …nya…gah!

nordbo
Medlem

Mest förljugna samling avskum för mänskligheten i ett å samma rum – ”the liberation of Europe” säger väl allt 20 minuter in.

Nu är jag 24 minuter in och den vitklädda negerprydda panelen på läktaren som inte klappade händer ett dugg när Trumpeten kom in,reser sig gärna styrt när den 2:a största bluffen genom tiderna Aldrin tvingas upp på läktaren ala (((hollywood))) stil om att ha satt den Amerikanska flaggan på månen ..

34 min in: our military is the most powerful on earth by far.
Då reser sig den vitklädda demonskan bakom Trump ..

nordbo
Medlem

Man måste förstå att Zionismens mål med den globala invandringen till de vita väst handlar om att RESETTA all uppfinningrikedom som kommit här ifrån och till viss del från asien för att sen hävda att man själv ligger bakom allt man stulit. = ZIONISM

nä, jag vet att västlig kultur köps up för att gömmas i kassaskåp och marxism som råder för att bryta ner den i samhället – men inspiration kommer tillbaka med rasblandade världsmedborgare under deras regi inför NYA ögon som kommer tro att allt är nytt igen – det är deras mål i slutändan..