Trump begick brott när han beordrade mordet på Soleimani

SIONISM. USA:s mordattack på Qassem Soleimani och Abu Mahdi al-Muhandis tidigare i år och som Israel hyllade var olaglig.

Den iranske generalen Qassem Soleimani mördades i en attack på direkt order från president Donald Trump. FN säger nu att mordet var olagligt. Skärmbild: Youtube.

Den amerikanska drönarattack som dödade den iranske toppgeneralen Qassem Soleimani i Bagdad i januari var olaglig. Det står i FN:s rapport genomförd av organisationens särskilde utredare Agnès Callamard som offentliggjordes idag, tisdag.

Callamard visar i sin rapport att USA inte hade några bevis på att en attack mot amerikanska intressen var nära förestående när attacken skedde. Därmed var attacken på Soleimani ett egenmäktigt angrepp som bröt mot FN:s stadgar.

Soleimani ansvarade för Irans militära strategi och handlingar i Syrien och Irak. Men i frånvaron av ett faktiskt överhängande hot var USA:s handling olaglig.

Även den betydelsefulle irakiske milisledaren Abu Mahdi al-Muhandis dödades i drönarattacken mot Bagdads flygplats.

På torsdag kommer rapporten om dödliga riktade attacker med beväpnade drönare att presenteras i sin helhet vid FN:s råd för mänskliga rättigheter i Genève.

Det är inte känt om USA kan bli föremål för någon form av sanktioner på grund av den amerikanska regeringens brott mot Iran.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Harald
Nybörjare
Harald
1 månad sedan

Attacken som Israel planerade och beställde ska det väl stå inte bara hyllade . Det var ju bra för dom att Trump får skulden som han har fått betalt för. Dom visste ju det var kriminellt. Annars tycker jag det är dags Trump slår ut diktatorn Netanyahu. Han kan inte ha fem regeringsperioder om inte Israel är diktatur. Om dom anklagar Putin och Ryssland för diktatur så måste det gälla terrorstaten Israel också. Trump får ”bara”fyra år till.