Trump anklagar Obama för att ha grundat IS

UTRIKES. Donald Trump anklagar nu USA:s president Barack Obama för att vara grundaren till terrororganisationen IS. Trump hävdar även att Hillary Clinton ska vara medgrundare.

Under onsdagskvällen höll republikanernas presidentkandidat Donald Trump ett tal i Florida. Talet handlade till stor del om att USA valt att kalla hem soldater från Mellanöstern. Något som enligt Trump verkar som en öppning för terrorister i Irak och Syrien.

Tidigare har Trump gått hårt åt sin motståndare Hillary Clinton bland annat för hennes kraftiga motstånd mot konstitutionens andra tillägg, vilket innebär rätten att bära vapen. Under detta talet riktades kritiken mot ett annat håll, nämligen mot USA:s sittande president Barack Obama. Bland annat anklagade han i talet Obama för att ha varit styrande när Ryssland tog över Krim. I samband med den kritiken använde han även presidentens hela namn, Barack Hussein Obama, vilket vissa menar är ett sätt att anklaga presidenten för att i hemlighet vara muslim.

Under talet frågade sig även Trump om Obama verkligen är intresserad av att sätta stopp för terrorismen. Trump menar att Obama antingen inte vet hur det ska göras eller att han är väl införstådd i hur man ska gå till väga, vilket enligt Trump båda är helt oacceptabla alternativ.

— IS hyllar president Obama, han är deras grundare, sa Trump i sitt tal.

Även den här gången skickar Trump en liten känga åt Hillary Clinton genom att säga:

— Och jag vill påstå att ohederliga Hillary Clinton är medgrundare.

Källa:
Trump: Var Obama som grundade IS

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments