Trump ändrar sig igen: Kan tänka sig att USA stannar i Syrien på obestämd tid

GEOPOLITIK. För fem månader sedan sade sig Donald Trump vilja lämna Syrien och ta hem amerikanska trupper. Nu har han en ny strategi som går ut på att stanna i Syrien militärt, ekonomiskt och ”diplomatiskt” på obestämd tid.

Enligt det amerikanska utrikesdepartementet har USA omdefinierat sina mål i Syrien. Nu ska alla iranska och deras ombudsstyrkor kastas ut ur landet. USA meddelar även att man också ska etablera en ny regering i Syrien som inte hotar landet eller grannländerna och som accepteras av alla syrier och det internationella samfundet.

Den ändrade målsättningen består enligt samma företrädare för utrikesdepartementet till stor del på en växande misstro mot att Ryssland kan och vill hjälpa till i kampen mot Irans närvaro.

James Jeffrey utsågs förra månaden till den krigshetsande utrikesministern Mike Pompeos representant för verksamheten i Syrien.

— Den nya policyn är att vi inte längre tänker dra oss ur [Syrien] innan året är slut, säger Jeffrey.

USA har för tillfället cirka 2 200 soldater i Syrien. Jeffrey säger att amerikanska trupper ska vara kvar i landet för att säkerställa att Iran försvinner därifrån.

— Detta betyder att vi inte har bråttom, fortsätter Jeffrey och tillägger att han är säker på att president Donald Trump är med på denna nya verksamhet i Syrien.

Hur stora militära anfall USA tänker göra i Syrien säger Jeffrey inget om, men den judiska tidningen Washington Post skriver att att ju mer aktiv USA kommer att vara militärt, desto mer ökar chansen för direkta militära konfrontationer med Iran, och kanske också Ryssland.

Källa:
Trump OKs indefinite US presence in Syria

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
VictorKlausGrottbjörnenLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Vilka ska de slåss mot? Iranska soldater? Inne i Syrien!
Har de ens rätt att vistas där? Assad och putin har ringat in terroristerna! War is over! Refugees Go Home!

Grottbjörnen
Medlem

snacka om multipel personlighetsstörning

Klaus
Medlem

Netanyahus order.

Victor
Medlem