Trots JK:s besked – Umeåskola tänker fortsätta polisanmäla ”fel” åsikter

UMEÅ. Ledningen på Tegs Centralskola gjorde en polisanmälan efter att någon delat ut flygblad från Nordiska motståndsrörelsen till dess elever. Trots att JK meddelat att det inte är ”hets mot folkgrupp” att uppmana till kamp mot de globalister som styr vår värld så menar skolans rektor att de även fortsättningsvis tänker polisanmäla dylika budskap.

Det var flygbladen från Motståndsrörelsens kampanj ”Återta makten från globalisterna” som anmäldes av Tegs centralskola.

I september hade någon stoppat in flygblad från Nordiska motståndsrörelsen i elevers skåp på Tegs centralskola i Umeå. Flygbladen informerade om de globalister som styr vår värld, och är en del av Nordiska motståndsrörelsens informationskampanj ”Återta makten från globalisterna!”.

Skolan agerade mot försöket att bilda dess elever om samhällets dolda maktstrukturer genom att polisanmäla flygbladen.

— Eftersom avsändaren är en antidemokratisk organisation, förklarar Helena Björnwall Åström, en av skolans rektorer, till Västerbottens-Kuriren (VK).

Enligt VK talade anmälan om misstänkt tryckfrihetsbrott, med andra ord ”hets mot folkgrupp”, varför anmälan gick vidare till Justitiekanslern (JK).

Med tanke på att åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp” oaktat dess karaktär av att vara en gummiparagraf ändå måste innehålla något som åtminstone påminner om hot eller missaktning mot en folkgrupp så har JK nu meddelat att de inte kommer att inleda någon förundersökning.

Trots JK:s beslut låter Björnwall Åström hälsa att man även i fortsättningen kommer att polisanmäla varje incident där ett politiskt budskap som inte faller dem i smaken yttras på skolan. Med andra ord har man för avsikt att låta polis och JK utreda helt lagliga flygblad, trots att man känner till att dessa inte är brottsliga och att det inte kommer att inledas någon förundersökning.

— Det är viktigt att polisanmäla liknande händelser, även om det inte leder till konkret åtgärd, menar Björnwall Åström.

Nordfront har utan framgång försökt att nå rektor Helena Björnwall Åström via telefon och e-post.

Källa:
Inget åtal för flygblad på skola

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

9
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Umeålärare hittade invandringskritisk information - kontaktade Säpo | Nordfront.seSigfridFredrikaHolgerAllan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
b¤d
Medlem

Skolan behöver besökas av några bil-brännande skäggbarn i 16-årsåldern.
Berikande, och säkerligen grund till ändrad åsikt på Tegs centralskola. De kommer även uppvisa pojkars intresse för flickor. Skönmålat och korrekt som det heter.

Joss
Medlem

Ja, för när skolledningen blir hysterisk över att någon lagt ett flygblad någonstans minskar ju naturligtvis lusten att sprida flygblad :D :D Kan man önska sig bättre fiender än dessa? Tror inte det faktiskt.

Karl-Путин A
Medlem

Bra att ursäkten till rektor binder upp shomrims resurser, så blir det inte så mycket tid över till korvgrillning med kaozande pigmentslynglar.

Allan
Medlem

”Demokrati” detta överutnyttjade slagord som i praktiken står för en åsiktskorridor där fem idioter befinner sig, och de är fler än och bestämmer över fyra genier utanför.

Vad svenskarna vill i invandringsfrågan visade svenskarna 1988 i Sjöbo, det sket (((makthavarna))) fullständigt i, och gjorde tvärtom, det är (((deras))) ”demokrati”. Då 1988 var det fortfarande demografiskt relevant, det är det inte längre med fyra miljoner rasfrämlingar i landet.

Fredrika
Medlem

I en demokratur som vår betyder ”skydda demokratin” egentligen ”skydda maktens makt”. On de åtminstone ville använda språket rätt och ärligt.

Holger
Medlem

Föräldrarna kan ptotestera genom att låta barnen vara hemma. Det gagnar framför allt barnen men även föräldrarna.

Fredrika
Medlem

Björnwall Åström och Centralskolan blr anmälas till Skolverket och till JO. Rektorns selektiva politiska aktivism kan inte vara förenligt med skolans uppdrag. Fast det struntar väl (((makten))) i, så länge hon gör som de egentligen vill, och det gör hon ju.

Sigfrid
Medlem

I dagens skola pratas det mycket om demokrati men det ser man inte mycket av i praktiken.Skolan har mer och mer blivit en diktatorisk inrättning som har som uppgift att alla elever ska ha pk-åsikter.

trackback

[…] kunnat rapportera om att Tegs Centralskola i Umeå har gått ut med att de tänker framhärda i att polisanmäla propaganda från Nordiska motståndsrörelsen, även sådan som JK redan har förklarat som helt […]