Läsarundersökning: Makthavarna kommer blockera oppositionella hemsidor för medborgarna

VECKANS FRÅGA. En majoritet tror att staten kommer tillgripa åtgärder för att Nordfront och liknande aktörer inte ska kunna nå allmänheten.

Under förra veckan skedde ytterligare ett slag mot yttrandefriheten i Sverige då Bredbandsbolaget tvingades vidta åtgärder för att blockera sajterna The Pirate Bay och Swefilmer med hot om vite på 500 000 kronor.

Domen handlar om fildelning, men öppnar upp för andra censuråtgärder. Ur ett långsiktigt perspektiv är domen ett farligt prejudikat. Med samma resonemang kan internetleverantörer nämligen tvingas blockera hemsidor som Nordfront med motiveringen att det kan förekomma exempelvis ”hets mot folkgrupp” på sidan.

Redan idag finns skolor och bibliotek som blockerar åtkomst till Nordfront, trots att blockeringen utgör ett grundlagsbrott.

I Storbritannien är porrsidor blockerade och den som vill se på porr måste kontakta internetleverantören, vilket en del säkert undviker. Om Nordfront skulle förbjudas på ett liknande sätt skulle kanske inte alla vilja kontakta internetleverantören och på så sätt riskera att hamna i ett statligt register.

Nordfront ställde frågan till sina läsare om de tror att staten kommer blockera oppositionella sidor som Nordfront. Det visar sig att 59 procent svarat ja på frågan. De flesta av dessa tror att det kommer ske snart (max inom något år) och därefter svarsalternativ som talar om ganska snart och lite längre fram.

I övrigt ger läsarna inte mycket för yttrandefriheten i ”demokratin” Sverige. Ytterligare 21 procent tror att makthavarna kommer slå till mot oppositionella sidor men att man istället kommer kriminalisera personerna som driver sidorna.

I praktiken får detta samma resultat; de som kritiserar makteliten kommer inte ha möjlighet att nå fram med information till allmänheten på samma sätt som andra medier.

11 procent tror att det är försent för att införa totalcensur och 5 procent anser att Sverige är ett fritt land.

I kommentarerna skriver Fredrika om framtiden:

Förbudet mot att publicera oppositionella hemsidor kommer nog att genomföras efter kommande val. Under tiden kommer allt fler enskilda oppositionella medborgare att fängslas och på andra sätt förföljas för sina avvikande åsikter.

Signaturen Vörtis påpekar att försöken att kriminalisera budskap och människor redan pågår i vårt grannland.

Jag svarar med viss modifikation av svarsalternativet:

”Nej, systemet kommer istället FÖRSÖKA kriminalisera personer som driver oppositionella hemsidor”.

I Finland har man ju försökt stänga ner MV-lehti och processen mot dess chefredaktör är ännu inte avslutad. För att inte tala om att man vill förbjuda Motståndsrörelsen.

Jag tror att man i Sverige kommer att försöka driva liknande processer mot ansvariga utgivare som MV-lehtis Ilja Janitskin nu utsätts för.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

54 Kommentarer till "Läsarundersökning: Makthavarna kommer blockera oppositionella hemsidor för medborgarna"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
marabou77mm
Gäst
Nybörjare
marabou77mm

…det är nog det som (((EU-kommissionen))) tänker genomdriva inom hela EU området tyvärr

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

”Annat”, inom 5-10 år, kanske t.o.m. tidigare än så, men dock ej inom ett år från nu. Med andra ord inom 1-5 år.

Oavsett vilket av ovanstående, är det i kombination med kriminalisering av personer, som driver oppositionella hemsidor.

Diejudendie
Gäst
Nybörjare
Diejudendie

Mycket möjligt. Men ge fan i att tänka på det nu stunden är inte här ännu.full fart framåt!! Det blåser upp orkanvindar och det spelar ingen roll va parasiterna gör!!!! 14/88

Hallonben
Gäst
Nybörjare
Hallonben

Ja, jag tror det kommer dröja max ett par år innan vissa sidor blockeras. Man kommer att valla Svensson in i fållan genom att först blockera sidor med barnporr, spelsidor och liknande. Man kommer inte gå direkt efter politiska sidor utan man använder sig av salami-metoden. Detta kan förstås gå fortare än så med tanke på att det är val nästa år. Då är det förmodligen önskvärt för (((makten))) att få bort vissa aktörer. Kanske man använder spridandet av ”falska nyheter” som ursäkt. Men det är dags att vi förbereder oss för ett mer slutet och begränsat internet.

Geyser
Gäst
Nybörjare
Geyser

Det är för sent för totalcensur är mitt svar. EU är på väg att spricka. Kanske redan i år. Jag kan inte se hur den korrumperade europeiska makteliten skulle kunna överleva fiender som Putin och Trump. Bara Putin som fiende och med häxan Clinton i ryggen hade varit en sak. Men nu håller det inte längre. Inte efter Brexit och Trump. Utan EU är Sverige helt isolerat politiskt. Jag tror inte att Löfvéns nya kompisar Iran och Saudiarabien räcker långt. Eventuella desperata dumheter från den svenska kakistokratin blir kortlivade spår jag.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Vore synnerligen önskvärt om NMR – ensamt eller tillsammans med andra nationella nätverk runtom i Europa och/eller övriga vita länder (Ryssland, USA, Australien m.fl.) kan skapa ett eget vpn-system eller darknet eller något liknande.

Jag är gärna med och stöttar det i en eller annan form i så fall. Klart vi nationella måste hjälpas åt att skydda yttrandefriheten undan demokratins alltmer hårdnande censur och andra inskränkningar i den frihet vi hittills haft.

j2
Gäst
Nybörjare
j2

Varför ska NMR kasta bort koncentration, ansträngning och fokus på någonting som det redan finns bra tjänster för?
NMR gör helt rätt som lägger alla tillgängliga resurser på propaganda och organisation nu. Därför att ju fler NMR engagerar och ju fler sympatisörer, desto mer förmåga att växa i framtiden.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Sverige går alltmer och mer öppet mot ett totalitärt samhälle.

Andersson
Gäst
Nybörjare

Sverige är redan ett totalitärt samhälle, men alla har ännu inte förstått det.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Nej just det. Och värst av allt är att den stora massan inte heller fattat att de själva aktivt eller passivt är med och skapar detta.

Det är verkligen att skjuta sig själv i foten.

Fredrika
Gäst
Nybörjare
Fredrika

Exakt, Andersson!

T.W.
Gäst
Nybörjare
T.W.

@Andersson

Precis.
Men det är nog svårt för gemene man, som inte själva råkat ut för statens buggningar & åratals trakasserier, att förstå den IB & (S)tasi-verkligheten.

Lazer
Gäst
Nybörjare
Lazer

TILL REDAKTIONEN:

Ni borde ha alternativet 1-2 år, samt 3-5 år.

senaste
Gäst
Nybörjare
senaste
De tar nog någon smidig väg som inte framställer tilltaget som så häftigt, t ex nedstängning av delar av internet skulle kunna få fler utanför den oppositionella sfären att kunna protestera. Motiveringar till åsiktsbrott är redan idag mer än långsökta, där man hävdar att man hyllar påstådda folkmord om man uttrycker vissa synpunkter. Det är väl bara för dem att utöka omfånget på lagar av den sorten och fängsla allt fler för minsta lilla uttalande, så kan man fortsätta ”tillåta” oppositionella sidor på nätet, men enkelt och effektivt göra dem ofarliga. Men i och för sig, med de repressiva lagarna… Läs mer »
)))Allan(((
Gäst
Nybörjare

Ja ZOG stänger ner oppositionella sidor inom 2-4 år.
I samband med att de tar bort kontanterna.

(((De))) och deras lakejer kör ständigt accelererande ända in i klagomuren, det har minst. 109 andra gånger visat. Förr var folkmordsfordonen de styrde inte var så snabba, de dödskrashade därför inte vid kollisionen med muren, det är annorlunda denna gång med deras hypersnabba folkmordsfordon de nu styr på direkt kollisionskurs med muren.

Anonym
Gäst
Nybörjare
Anonym

Demokratin visar sitt fula tryne mer och mer för var dag som går.

Jag anklagar!
Gäst
Nybörjare
Jag anklagar!

Well, not just the American government, it’s just in the nature of governments.
They have to lie. And since they don’t represent the people, and so since they act against the interest of
the people.

The only way they can hold power is if they lie to the people.
If they told people the truth they wouldn’t last very long.

Jag anklagar!
Gäst
Nybörjare
Jag anklagar!
War is like a fix You know you get high on war “We won, we won” And then you look down on the ground again and you need another fix, you need another war Why do you think we’ve had war after war after war after war? Every war they say “This is the end. This is the last war.” In World War I, they said “This is the war to end all wars.” And then, not long after that was World War II And then soon the United States was waging war in Korea, and then Vietnam If you… Läs mer »
Feldjager
Gäst
Nybörjare
Feldjager

I slutändan kommer dom ändå att måsta döda oss för annars kommer vi att döda alla dom!

försök stoppa det här tåget för det har inga bromsar!

Igge
Gäst
Nybörjare
Igge
Men varför håller (((makten))) på så här och vill förhindra upplysta människor världen över att informera om sakers tillstånd tycker jag man ska fokusera hårdare på? Vad har de att dölja? Tycker t.ex. ärkeskurken Rot***ild och hollywoodjudarna att de inte är tillräckligt rika och att det bara skulle vara därför de vill förhindra människor att se lite film gratis. Enligt mig är det ganska lätt att hitta orsaken / orsakerna. Det är samma krafter / etniska gruppering som har makten över hela västvärlden, äger tidningar / medier / kontrollerar regeringar via köpta Judas i parlament som vårt eget (se bara… Läs mer »
Cotte.
Gäst
Nybörjare
Cotte.

Sverige kommer att bli som när ”HENRY FORD”sa när en kund frågade om vilka färger det gick att få bilen i. . . Du kan välja vilken färg du vill bara du väljer ”Svart” ! !

Vh.Cotte

Påläst
Gäst
Nybörjare
Påläst
De är beroende av vita för att kunna leva här. Utan det vita samhället hade de snart flytt eller dött. Klimatet har gett oss ljus hud för att kunna tillgodogöra oss det svaga soljuset under stora delar av året, mycket högre intelligens än folk som utvecklats i varmt klimat med tillgång till föda hela året, samarbetsförmåga i stället för klanmentalitet, självdiciplin, social tillit m m. Inte en chans att svartskallar kan överleva här utan vårt samhälle, som står och faller med att det finns tillräckligt stor andel vita och i synnerhet svenskar. Ju vitare, desto högre intelligens; det stämmer i… Läs mer »
CD
Gäst
Nybörjare
CD

Tror det kommer komma en massa varningar och dylikt från webbläsare och sökmotorer, ungefär som jag tror facebook gör ( kan blanda ihop det med något, använder inte fb) med vissa nyhetsartiklar. Har svårt att tro att de blockerar helt inom någon snar framtid.

Vidar
Gäst
Nybörjare
Vidar

Jag sitter bakom en VPN och brukar även använda TOR-browser men jag tror ändå inte jag är så överdrivet anonym. VPN och TOR är kanske i sig rena honungsfällor, så de lättare kan övervaka de som försöker gömma sig istället för att behöva övervaka precis alla. Men jag skiter i om jag hamnar i något register. Jag ser en registrering som en hedersutmärkelse av att jag gjort någonting rätt. Vad jag hört för övrigt så jobbar det bara bögar på både MUST som FRA.

Mot etniskt självmord
Gäst
Nybörjare
Mot etniskt självmord

Nordfront är redan blockerat från datorn i fikarummet på jobbet.

vörtis
Gäst
Nybörjare
vörtis

Blockera hela datorn då?

-
Gäst
Nybörjare
-

Om det händer så blir det ett slutgiltigt bevis på att svenskarna inte har levt i en demokrati de senaste trettio åren.

Kerstin
Gäst
Nybörjare
Kerstin

Ja det är planen. Klassifiera sidor som hatsiter och därefter stänga ner dem. Det kommer inte att göras på en gång men jag tror inom några år.

Hallonben
Gäst
Nybörjare
Hallonben

Jag har en viss känsla av att Expressen inte kommer att räknas som hatsite. Inte när det är (((Bonnier))) i farten.

röret
Gäst
Nybörjare
röret

Det är för sent. Korthuset är i fritt fall.
Självklart kan de stänga ner något, men det kommer inte göra skillnad, och i så fall inte till deras egen fördel.

vörtis
Gäst
Nybörjare
vörtis

Jag svarar med viss modifikation av svarsalternativet:

”Nej, systemet kommer istället FÖRSÖKA kriminalisera personer som driver oppositionella hemsidor”.

I Finland har man ju försökt stänga ner MV-lehti och processen mot dess chefredaktör är ännu inte avslutad. För att inte tala om att man vill förbjuda Motståndsrörelsen.

Jag tror att man i Sverige kommer att försöka driva liknande processer mot ansvariga utgivare som MV-lehtis Ilja Janitskin nu utsätts för.

BSS
Gäst
Nybörjare
BSS
Jag tror man vill göra det. Precis som man använt datalagringen till annat än att lagföra terrorister så kommer man använda möjligheten att tvinga internetleverantörer att blockera webbsidor till annat. Tillvägagångssättet för de skurkaktiga, men opinionskänsliga, politikerna är att ge staten möjlighet att använda sig av en viss sorts verktyg, t.ex. pepparspray eller datalagring under en extrem omständighet, t.ex. terroristbekämpning eller att använda istället för skjutvapen när man är i en extremt farlig situation och sedan göra en förskjutning av när de får använda verktyget till att bli mer allmänt. Om man börjar blockera politiska webbsidor beror på hur opportunt… Läs mer »
Vera Oredsson
Gäst
Nybörjare
Vera Oredsson

Nej, men kriminalisera de som driver hemsidorna efter LO:s och judisk påtryckning. Svenska myndigheter vill alltid lotsas vara för det ” Fria ordet” men är baksluga med bojkott, kriminalisering, yrkesförbud m.m. och lurar folket med ”värderingar”.

Nordanvind
Gäst
Nybörjare
Nordanvind

Jag har uppriktigt sagt ingen aning.

Sverige är en socialdemokratisk diktatur av sovjetmodell som har blivit totalt rabiat, och totalt verklighetsfrånvänd, vad som helst kan hända.

Endast ett radikalt regimskifte där nordbor med nordiskt kynne övertar alla ledande positioner och en ändrad kurs för Sverige kan få detta landet på fötter igen.

Tills dess kaos och ökad repression.

Fredrika
Gäst
Nybörjare
Fredrika

Förbudet mot att publicera oppositionella hemsidor kommer nog att genomföras efter kommande val. Under tiden kommer allt fler enskilda oppositionella medborgare att fängslas och på andra sätt förföljas för sina avvikande åsikter.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

Svar – JA !.

Arne Strand.

Jonny
Gäst
Nybörjare
Jonny

ÄNTLIGEN något vettigt från dig, Arne lille. Helt otroligt!

)))Allan(((
Gäst
Nybörjare

Bry dig inte om den ativita judefellaten, den vill utrota tyskar:
https://www.nordfront.se/tyskland-ska-betala-ytterligare-600-miljoner-dollar-till-overlevare.smr#comment-401836

Den enda gud ”Arne” har är juden, hans lön för antivitismen är trettio silverpenningar i månaden och allt han kan ta emot i natura av sin judegud.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

Ja om du bara visste vad du inte vet.

Arne Strand.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

Diktaturen kommer –

http://mxp.blogg.se/2017/february/krafttag-mot-malmovaldet-sluta-tvatta-bilen-for-99–2.html#comment

– Socialdemokraterna klarar inte att styra det samhälle de Grundat,
de måste inför Diktatur för att Försöka Göra det.

Arne Strand.

Arne Strand.
Gäst
Nybörjare
Arne Strand.

Flygbladsutdelning blir svaret !.

Arne Strand.

Sussi
Gäst
Nybörjare
Sussi
Självklart kommer tumskruvarna att dras åt alltmer, och det kommer bli ännu hårdare tider. För folkförrädarna, först och främst. Men naturligtvis även för oppositionen, eftersom en råtta blir farligare ju mer den känner sig trängd. Jag tror ändå att det är bra för oss om fienden nu börjar tvingas dra av sig den falska ”demokratiska” masken, och äntligen visa sitt rätta ansikte för de godtrogna, hjärntvättade svenskarna. Det har hänt så mycket positivt för de nationella under det senaste året, så därför måste makten försöka slå tillbaka, och det hårt. Tror därför att de kommer gå hårt fram med censur… Läs mer »
nordbo
Gäst
Nybörjare
nordbo

Med tanke på behandlingen av nationella rörelser så är det redan kriminellt att stå upp för sitt folk och land.

lövhens antivita regering vill ”bygga broar i samhället” men glömmer att alla nationaliteter/folkslag som kommer hit tyr sig bara till varann medans lövhens regering kriminaliserar svenskar som strävar efter en gemenskap i sitt eget land.

Tror att år 2017 blir det sista året att nå ut mer öppet på internet tyvärr men att åter finna varann som man gjorde förr i tiden är nyckeln med sammanhållningen.

anonym
Gäst
Nybörjare
anonym

när har motståndsrörelsen tänkt börja röra på sig??

eller ni väntar tills alla etniska svenskar hoppar över på eran sida??

inte gått med än för jag är lite fundersam över om ni verkligen kommer sätta igång revolutionen

anon
Gäst
Nybörjare
anon
Alla som är läskunniga och ändå tror att BBB fallet har något med nätcensur att göra borde skämmas. I domskälen är man tydliga med att man dömmer efter ”infosec direktivet”. De som trots denna information ändå totalt köpt BBBs advokaters absurda linje om att fallet skulle gälla annat än specifikt immaterialrätt är antingen lata eller medvetna foliehattar. Eventuellt så gillar man bara att sprida virrig advokat gojja som breds på i feta lager i alla typer av rättsfall. Infosec direktivet finns tillgängligt här. Det är mycket specifikt i sin utpekan av upphovsrätt och immaterialrätt som sitt område av tillämpning. http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:32001L0029:SV:HTML… Läs mer »
anon
Gäst
Nybörjare
anon

Mer konkret i frågan, detta fallet kommer inte spela någon roll. Man kommer bara slänga alla som driver anti-regim sajter i fängelse för att slippa kritik om ”internet censur”.

Piratpartiet bevisade ju att det finns ett långt större engagemang ibland svenskar för ”internets frihet” än för det svenska folkets överlevnad. Så några nationalsocialister i fängelse kommer ingen klaga på.

Kalle
Gäst
Nybörjare
Kalle

När makten saknar argumenten tar man till censuren.
Juridiken brukar de alltid anpassa efter behag.

Rebecca (Rivka)
Gäst
Nybörjare
Rebecca (Rivka)

Det är nog bara en tidsfråga. För skojs skull säger jag ”inom ett år”. Ju förr desto bättre. Ett förbud skulle bara hjälpa oss. Vi kan inte förlora nu! Hell seger!

Ulrika
Gäst
Nybörjare
Ulrika
Sverige har de senaste tre åren gett asyl åt 400 000 invandrare, mestadels muslimer. Många av dessa invandrare våldtar svenska tjejer och kommer undan med det. Dessa tjejer vill inte bilda familj senare i livet medan dessa invandrare bara blir fler och fler. Till slut kommer det bli så många muslimer och andra invandrare att Sverige inte längre kommer vara vårt land utan ett muslimskt land. Deras lagar, deras regler. De har öppnat muslimska friskolor och i vissa delar av storstäder finns områden där man inte får gå klädd på ett visst sätt för dessa djävla invandrare inte gillar det.… Läs mer »
Ulrika
Gäst
Nybörjare
Ulrika

Jag tror att sådana här sidor kommer blockeras inom fem år för inom fem år har det kommit in tillräckligt många invandrare i regeringen.

leen
Gäst
Nybörjare
leen

Dom kommer att blockas lagom till VALET!

Fredrika
Gäst
Nybörjare
Fredrika

Eller när SD får regeringsinflytande och instiftar ”tyska” och ”engelska” semitiska censurlagar.

Jiwo
Gäst
Nybörjare
Jiwo

Misshagliga organisationer kommer kriminalisera m h a gummiparagrafer och deras sajter kommer efter detta stängas ner. NMR samlar numer för många i sina demonstrationer och kommer därför vara först ut.

VK
Gäst
Nybörjare
VK

Möjligen men dom kommer främst försöka fängsla dom som driver sidorna. Det vore en logisk fortsättning på taktiken dom redan använder.

wpDiscuz