Trelleborgs bibliotek hbtq-certifieras – kostar kommunen 133 000 kronor

HOMOLOBBYN. Biblioteket i Trelleborg har nu hbtq-certifierats, vilket innebär att man ska gå ifrån ”tvåkönsnormen” och använda könsneutrala uttryck istället för till exempel ”mamma och pappa”. Hbtq-certifieringen kostar kommunen 133 000 kronor.

Bild: Pressbild.

Det är Lokaltidningen i Trelleborg som skriver om att biblioteket nu vill HBTQ-certifieras av RFSL. I konkreta ordalag innebär det att personalen ska utbildas i så kallad normkritik och biblioteket ska ändra sitt bokbestånd efter att ha reflekterat över samhällets normer.

— Vi tänker också mer på att till exempel använda könsneutrala uttryck, såsom ”vårdnadshavare” i stället för ”mamma”, ”pappa”, både i tal och i tryck, och att gå ifrån tvåkönsnormen, uppger Liv Olofsson Lundström på RFSL till Lokaltidningen.

Bland annat skyltar nu biblioteket för böcker med hbtq-innehåll och Pride-flaggor finns framme på informationsdiskarna. På deras hemsida finns även bok- och filmtips med hbtq-tema och man håller just nu hbtq-föreläsningar. Biblioteket har också satt upp en Pride-flagga på fasaden.

Utbildningen, i regi av RFSL, ägde rum tidigare i år och kostade 133 000 kronor.

Källa:
”Vi ska använda könsneutrala uttryck och gå ifrån tvåkönsnormen”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
BoTobiasJan HjelmVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

VANSINNE

Jan Hjelm
Medlem

Jag fattar inte att kommun efter kommun, organisation efter organisation–n går på detta geschäft och kastar skattebetalarnas pengar i sjön för sådant humbug som denna ”certifiering” innebär. I slutändan betalar kommunen för att tillåta att pedofili normaliseras då RFSL får en enorm kassakista att använda för att ytterligare normalisera och införa ännu mer perversiteter i samhället. Krossa Homolobbyn!

Tobias
Medlem

Krossa pedofil maffian! Och länge leve det radikala motståndet!

Bo
Medlem

Till dekadens och ren galenskap finns det alltså kommunala pengar. Pengar som istället kunnat göra nytta inom exempelvis äldreomsorgen.