Trelleborgs bibliotek hbtq-certifieras – kostar kommunen 133 000 kronor

HOMOLOBBYN. Biblioteket i Trelleborg har nu hbtq-certifierats, vilket innebär att man ska gå ifrån ”tvåkönsnormen” och använda könsneutrala uttryck istället för till exempel ”mamma och pappa”. Hbtq-certifieringen kostar kommunen 133 000 kronor.

Bild: Pressbild.

Det är Lokaltidningen i Trelleborg som skriver om att biblioteket nu vill HBTQ-certifieras av RFSL. I konkreta ordalag innebär det att personalen ska utbildas i så kallad normkritik och biblioteket ska ändra sitt bokbestånd efter att ha reflekterat över samhällets normer.

— Vi tänker också mer på att till exempel använda könsneutrala uttryck, såsom ”vårdnadshavare” i stället för ”mamma”, ”pappa”, både i tal och i tryck, och att gå ifrån tvåkönsnormen, uppger Liv Olofsson Lundström på RFSL till Lokaltidningen.

Bland annat skyltar nu biblioteket för böcker med hbtq-innehåll och Pride-flaggor finns framme på informationsdiskarna. På deras hemsida finns även bok- och filmtips med hbtq-tema och man håller just nu hbtq-föreläsningar. Biblioteket har också satt upp en Pride-flagga på fasaden.

Utbildningen, i regi av RFSL, ägde rum tidigare i år och kostade 133 000 kronor.

Källa:
”Vi ska använda könsneutrala uttryck och gå ifrån tvåkönsnormen”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Jan Hjelm says:

    Jag fattar inte att kommun efter kommun, organisation efter organisation–n går på detta geschäft och kastar skattebetalarnas pengar i sjön för sådant humbug som denna ”certifiering” innebär. I slutändan betalar kommunen för att tillåta att pedofili normaliseras då RFSL får en enorm kassakista att använda för att ytterligare normalisera och införa ännu mer perversiteter i samhället. Krossa Homolobbyn!

  • Tobias says:

    Krossa pedofil maffian! Och länge leve det radikala motståndet!

  • Till dekadens och ren galenskap finns det alltså kommunala pengar. Pengar som istället kunnat göra nytta inom exempelvis äldreomsorgen.


  • Lämna ett svar