Tre personer anhållna – misstänks ha tvingat personer till att tigga

TIGGERI. En man och två kvinnor sitter anhållna misstänkta för människohandel. Enligt anmälan ska de ha tvingat ett antal personer till att tigga på Göteborgs gator.

Att organiserat tiggeri finns i Sverige är ett faktum men trots detta är det sällan som personerna bakom den organiserade verksamheten åtalas och döms för brottet. Nu har dock det ovanliga inträffat och tre personer i Göteborg sitter anhållna misstänkta för människohandel efter att det framkommit att de ska ha utnyttjat en handfull personer till att tigga på gatorna i Göteborg.

— Misstankarna gäller människohandel genom organiserande av tiggeri, säger vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand.

Samtliga tre misstänkta är bulgariska medborgare. Även en fjärde person misstänks för inblandning i brottet men sitter inte frihetsberövad. Den brottsliga verksamheten ska ha pågått sedan i somras och upphörde inte förrän polisen ingrep i början av november.

Men att händelsen leder till åtal och fällande dom är inte säkert. I en stor rättegång i Halmstad i fjol friades en 30-årig man och hans 28-åriga fästmö som var misstänkta för människohandel, trots att en tiggande man berättat hur han hotats och tvingats lämna över alla sina hopskrapade pengar till de åtalade.

Källa:
Tvingade personer att tigga – anhållna

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments