Tre fjärdedelar av svenskarna anser att det går utför med Sverige

OPINION. Ipsos mätning för juli månad visar att 73 procent av svenskarna anser att Sverige är på fel spår.

Det internationella opinionsinstitutet Ipsos gör varje månad opinionsundersökningar över internet i en serie studier som kallas ”Det som oroar världen”. Hälften av de 28 studerade länderna bedöms av informanterna vara på fel spår. I Sverige är det hela 73 procent av de tillfrågade som anser detta.

De frågor som svenskarna är mest bekymrade över är den allt mer pressade sjukvården, ökad fattigdom och ökade socioekonomiska klyftor, den ökande kriminaliteten i landet, invandringen, ökat terrorhot och ökad extremism. Värt att notera är också att svenskarnas oro för det moraliska förfallet i landet ökar mycket.

Invandringen, våld och brottslighet de värsta problemen
Brottslighet och våld bekymrar 50 procent av de tillfrågade. Genomsnittet för alla länder är 32 procent. Detta gör att endast fyra länder upplever större hot från våld och brott, de sedan länge tungt kriminellt belastade länderna Peru, Mexiko, Chile och Sydafrika, i den ordningen. Beträffande oro för invandringen ligger Sverige ända uppe på tredje plats.

Svenskarna bekymrar sig dock allt mindre för klimatfrågan och för banklån och privat finansiering.

Som kontrast syns det i mätningen att Italiens befolkning har stärkts av den nya regeringen som har en betydligt hårdare retorik gentemot globalistisk migration än vad som tidigare varit fallet. Undersökningen pekar på att folken i de olika länderna vill ha ökat nationalstatligt styre anpassat till de egna folken och mindre globalism.

En brist med undersökningen är att för vissa länder, däribland Sverige, är svarsunderlaget relativt litet. Sverige är ett av de länder där bara cirka 500 personer ingår i panelen, men Ipsos anser att man har ett representativt urval av respondenter vilket möjliggörs av den välutbyggda internetinfrastrukturen i landet.

Rapporten går att ladda ned här.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

13
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
11 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Henke HimmlärRokvikenDen-KristneDanielKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Svenskarna utmärker sig än en gång som Universums dummaste folk. 96% har stort förtroende för det finansiella och politiska systemet, så 4% verkar vara vår limit i dagsläget.

Lika många svenskar som ungrare (76% och 74%) anser att deras länder går åt fel håll. Ska man tolka det som att svenskarna vill ha ännu mer invandring och att ungrarna tycker att 160 ”flyktingar” om året är 160 för mycket?

Karl-Путин A
Medlem

Det är ju bara 26% av svenskarna som vill ha mindre invandring, så den logiska slutsatsen är att 76% vill ha bibehållen hög invandring eller ännu högre.

Bara 11% av ungrarna (Ryssland 6% och Sverige 50%) oroar sig för kriminalitet och våld, så man undrar vad de tycker går åt fel håll.

Daniel
Medlem

Bara 26%? Det måste vara tryckfel hoppas jag. Själv kan jag inte komma på en enda positiv sak med att vi har invandring ifrån afrika och muslim länder. Dem är bara otrevliga, beter sig illa och struntar i vår kultur. Dem till och med spottar och fnyser att allt Svenskt.

Enda anledningen att dem är här, är för att de får allting serverat på silverfat av regeringen. Vi skattebetalare står för deras jävla hyra och mat så att dem kan komma hit och våldta och själa.

Karl-Путин A
Medlem

26% är SDs siffror – övriga 74% tycker tydligen att massinvandringen och folkutbytet är bra.

Den-Kristne
Medlem

Men kan folk som bara läser etablerad media bli nationalsocialister?

Karl-Путин A
Medlem

Naturligtvis, jag läste och tittade bara på judisk media tills för 20 år sen, men det gäller att förstå det man läser och koppla ihop det med det som sker utanför hemmets fyra väggar. Exempel 1: ”Mannen som våldtog och misshandlade den 12-åriga Johanna till döds dömdes till 12 års fängelse och livstids utvisning efter avtjänat straff”. Här framgår det klart och tydligt att förövaren var en rasfrämling, men uppenbarligen läser läser 90% av svenskarna bara det fetstilta och missar poängen. Exempel 2: ”Ungdomar attackerade ambulans med stenar och fyrverkerier”. Har du besökt ett babbeghetto någon gång och fått din… Läs mer »

Den-Kristne
Medlem

Men mina släktingar har läst etablerad media i hela deras liv och har fortfarande inte fattat poängen – trots att min morbror utsattes för ett inbrott av somalier/invandrare tidigare i år.

Karl-Путин A
Medlem

Du får hjälpa dem på traven. Berätta att de invandrare som Sverige tar emot numera kommer att kosta 10 miljoner kronor under deras livstid här i Sverige, eftersom de vare sig vill eller kan få något jobb och att var tredje svensk kvinna kommer att bli våldtagen av dem någon gång under sin livstid – kan bli redan vid tre års ålder eller så sent som vid 93 års ålder. Det får även förklara att det är svenska ungdomar som kommer att få ta den stora smällen, både ekonomiskt genom skyhöga skatter och noll kronor i pension – och rent… Läs mer »

Henke Himmlär
Medlem

Äldre svenskar borde skämmas JA, men det gör de inte. De anser tvärtom att de ”byggde landet”. 😉 Att få dem på andra tankar skulle tvinga dem att inse att de haft fel under hela sina liv, många gånger i över 60 år. Det kommer inte att hända.

Henke Himmlär
Medlem

De vägrar helt enkelt att se problemen. Jag hade en diskussion med min morfar för 3-4 år sen där jag påpekade vissa saker som var fakta. Han trodde jag överdrev och skulle myndigt förklara för lilla mig (ca 40 år gammal) hur det egentligen var. Jag sa åt honom att så som han trodde det var (då ca 2015) var det redan 1990. Då började gubben njaaaaaaaa…och så var diskussionen slut.

Karl-Путин A
Medlem

Du får väl invänta tills han hamnar i hemtjänstens klor och personalen består av arbetsskygga svartingar som inte kan ett ord svenska – då, om han beklagar sig kan du upplysa honom om att ”du ville ju ha det så här, vad klagar du för?”.

Rokviken
Medlem

Om viljan finns räcker övertygelsen.

Den-Kristne
Medlem

Vad menar du? Nu förstår jag inte.