Tre explosioner i Stockholmsområdet inatt, varav en på Södermalm

MÅNGKULTUREN. Under natten inträffade tre explosioner i Stockholmsområdet.

Genrebild. Foto: Johan Wessman (CC BY 2.0).

Natten till torsdagen skedde det tre explosioner i Stockholmsområdet. De inträffade vid en kyrka i Södertälje, vid en hembygsförening i Vaxholm samt vid en fastighet på Södermalm.

Explosionen på Södermalm inträffade på Nytorgsgatan vid 02.20. Polisen är noga med att framhålla att det kan röra sig om en gasexplosion och inte något brott.

— Vi vet inte vad som har hänt mer än att något har exploderat. Det kan vara en gasexplosion eller ett brott, vi vill inte spekulera, menade Peter Asp, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

En av de boende i fastigheten berättade att det varit en kraftig explosion och att alla fönster hade krossats av smällen.

Då explosionen vid en festlokal vid St Afrems kyrka i Södertälje inträffade kl 03.42, var räddningstjänsten redan i området för att släcka bilbränder. Explosionen är den tredje i samma festlokal under senaste året.

Explosionen vid hembygdsgården i Vaxholm kom kl 01.00.

Alla händelserna utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

Källa:
Explosion på Södermalm i Stockholm

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments