Tre av Gyllene grynings ledare förlorar sin åtalsimmunitet

GREKLAND. Glada miner förbyttes snabbt till ilska när Gyllene grynings fängslade ledare igår besökte parlamentet.

Igår var Gyllene grynings ledare, Nikolaos Michaloliakos, tillfälligt ute i det fria för att kunna föra sin talan när det grekiska parlamentet skulle ta ställning till huruvida hans åtalsimmunitet som parlamentsledamot skulle hävas eller inte.

När Michaloliakos anlände till parlamentet möttes han av glada partikamrater. Glädjen förbyttes dock snart till ilska då en majoritet av parlamentsledamöterna i Greklands parlament röstade för att häva Michaloliakos immunitet. Även Christos Pappas och Yannis Lagos, som även de är inröstade i Greklands parlament för Gyllene grynings räkning,förlorade sin parlamentariska immunitet.

— Skäms era pseudopolitiker. Ni har berövat mig mina medborgerliga rättigheter på ett illegalt och skymfande sätt, sa Michloliakos.

Michaloliakos och andra partimedlemmar har nu länge varit frihetsberövade misstänkta för att ha grundat en ”kriminell organisation”, något som de alla bestämt förnekar.

En engelskspråkig blogg som rapporterar om Gyllene gryning har publicerat fyra bilder från gårdagen som vi återpublicerar här nedan:

wpid-ypodoxi__article wpid-ypodoxi_1 wpid-ypodoxi_2 wpid-ypodoxi_11

Läs mer:
Naziledare förlorar åtalsfrihet

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments