Tre år efter Drottninggatan – Säpo jämför nationella med IS

INRIKES. Säpo jämför nationella med Islamiska staten – tre år efter det islamistiska terrordådet på Drottninggatan i Stockholm.

Det är idag tre år sedan på dagen som den Islamiska staten-lojale uzbeken Rakhmat Akilov körde en lastbil längs Drottninggatans gågatudel i Stockholm i syfte att döda så många civila svenskar som möjligt. 5 personer dog och 15 skadades.

För att markera minnesdagen gästade Fredrik Hallström, Säpos chef för kontraterrorism, idag TV4 Nyhetsmorgon. I stället för att tala om islamistisk terror valde Hallström att som sina många kollegor på myndigheten att uttala sig med udden mot invandringskritiska svenskar.

— Det är svårt att göra någon skillnad på de där [islamister och nationella]. För vi ser en enormt stor aktivitet kopplad till den våldsbejakande högerextrema miljön. Med en propaganda som liknar den propaganda som IS har bedrivit. Med den här tillväxten och med frågor i samhället som attraherar just de här olika miljöerna där man ser problembilder och skapar den här polariseringen i samhället, som är just drivkraften i miljön, sa Hallström.

Hur den svenska invandringskritiska oppositionens mediala propaganda kan jämföras med Islamiska statens propaganda för avrättningar, terror och väpnade kamp är oklart.

Säpo har nyligen trampat i klaveret ordentligt efter att ha likställt antifeminism med våldsbejakande extremism.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
3 månader sedan

comment image

Sverker
Nybörjare
Sverker
3 månader sedan

Som vanligt har juden köpt högre tjänstemän i viktiga samhällsinstitutioner. De där högre tjänstemännen, som de horor de är, kommer att ångra detta djupt.

Harald
Nybörjare
Harald
3 månader sedan

Det var Säpo som tillät och deltog i Terrorattacken. Frimurargäng användes för att planera och utföra den. Özz Nûjen och hans syrra slapp berätta om sina inblandning. Den stackars döda döva flickan Ebba som nyss hedrades lever gott i Stockholm. Döv som hon inte var gick hon på musik skolan Adolf Fredriks musikkladsser med sång teater och dans. Ebba heter egentligen Alba Wadman . låter jävlit judiskt i mina nazzeöron. Skriver ni en gång till om Stockholmsterrordådet som om det var äkta blir jag förbannad. Varför tror ni så mycket på lögnpressen? Nu släpper ni ju fram Säpos jävla lögner… Läs mer »

Wäring
Nybörjare
Wäring
3 månader sedan
Reply to  Harald

Kan du presentera något som bekräftar det du säger?

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
3 månader sedan
Reply to  Harald

I förmiddags bråkade jag med AfS-boomers om just detta på Svegots radio som jag snyltlyssnar på eftersom jag inte ör medlem där. Alla utom en verkade bli jättearga på mig och angrep mina förmedlade tydliga indicier på det. De tror hellre på lögnpressen och TV4 än ens försöker lyssna eller titta på material som ändå är så pass rimligt och trovärdigt att det dels är värt att beakta om man är intresserad och dels kräver rätt mycket engagemang för att framställa om det skulle vara kontrafabricerat. Dessutom kan alla kolla upp de inblandade personerna. Men de beter sig som förintelsetroende.… Läs mer »

Klaus
Nybörjare
Klaus
3 månader sedan

Det är endast hetspropaganda. Nationalism är det största hotet för Illuminatis stalinistiska och Talmud-perversa världsherravälde. Illuminatis marxistiska regeringar reagera mer och mer aggressivt och diktatoriskt ju mer folk ser att nationalism, dvs politik för sitt folk, är klokare och sundare än den vansinniga mångkulturglobalismen som redan förstörde många europeiska samhällen.

Vera
Nybörjare
Vera
3 månader sedan

Det måste bli ett slut på konspirationsteorierna som spårar ur. ” Man har inte varit på månen, angreppet på Centern i USA är anstiftat av dem själva, Hitler var köpt av judarna, terrorangrepp i Drottninggatan har inte skett, osv.” SÄPO och judarna är inte mycket bättre i sina konspirations fantasier när det gäller oss och Ryssland. Vi bör nog ägna oss mer åt det som vi ser och stå stadig på jorden. Vi skall i alla fall lägga på framtiden att sätta en vacker staty av en 11 år gammal flicka med en hund som åminnelse av terrorangreppet, det är… Läs mer »

Samuel
Nybörjare
Samuel
3 månader sedan

Säpo tog bort tweeten efter mycket kritik i Twitters kommentarsfält.