Transvestiter hade skattefinansierad ”sagostund” för barn

HALLAND. I Varberg höll de två så kallade dragqueensen ”Miss Shameless” och ”Lady Busty” en sagostund för barn på det offentliga stadsbiblioteket. Iklädda peruker och färggranna prinsessklänningar berättade de två männen om en lesbisk Askungen och könsförvirrade pappor.

”Miss Shameless” och ”Lady Busty” åker runt och träffar barn i hela Sydsverige. Foto: Facebook.

Det var transvestiterna som kallar sig ”Miss Shameless” och ”Lady Busty” – men som egentligen heter Stefan och Mats Andersson – som i helgen besökte stadsbiblioteket i halländska Varberg för att läsa sagor för barn.

Men det var inte vilka sagor som helst som barnen fick höra när Stefan och Mats besökte dem iklädda färgglada prinsessklänningar. I sagan om Askungen blev prinsessan förälskad i en tjej och i en annan saga ska en pappa ha gillat att gå runt i högklackat.

— Vi kallar det gärna normkreativa sagor. Böckerna som vi läser är normbrytande och man visar upp för barnen att det är okej att till exempel en pojke har en klänning eller leker med dockor. Annars blir barn begränsade, berättar Lady Busty för SVT.

På fråga hur barnen reagerar på innehållet säger Lady Busty att ”barn älskar sagor oavsett innehåll” och att en pojkes fråga ifall de verkligen är ”riktiga killprinsessor” är ett bevis för att barnen inte tycker att det är något konstigt med vuxna karlar i prinsessklänningar.

Konceptet med så kallade drag queens som läser sagor kommer ursprungligen från San Francisco och har tagits till Sverige av paret Andersson, som tycks resa runt i hela Sydsverige för att träffa barn.

På duons Facebooksida skriver man att nästa stopp blir i Svenska kyrkans Harplinge/Stenige församling.

När eller om paret kommer att besöka någon moské framgår dock inte.

Källor:
Dragqueens läste sagor för barnen – vill bidra till mångfald
Drag Queens ska läsa sagor för barn på HBTQ-certifierat bibliotek

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
VictorKlausPeter Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Peter
Medlem

Vedervärdigt, skamligt och styggt! -Vi har Skriftens ord på att slika personer, som uppenbart begår brott mot livet, att anse som mord… har förverkat sin rätt till det!

Klaus
Medlem

Staten är kriminellt på barn, och de två kriminella idioter skulle uppträda lika klädd ut i muslimska länder eller i Afrika innan de vill uppträda i Sverige – för att samla globalistiska erfarenheter.
Blonda perukar är standard hos transvestiter. De klär sig inte som svartafrikaner med afrolook. Det kan också uppfattas som hets mot folkgrupp.

Victor
Medlem

Avsmakligt. Hoppas dom råkar läsa en saga för fel typ av barn från en just en muslimsk familj eller liknande. Då lär det bli liv i rutan hehe.