Transsexorganisation: ”Pubertetsblockerare åt 12-åringar är ofarligt”

STORBRITANNIEN. En lobbyorganisation som utbildar lärare i Storbritannien i transsexfrågor säger att tolvåriga barn utan risker kan ges pubertetsblockerare.

Mermaids är en brittisk ”välgörenhetsorganisation” som ger utbildningar i hur man ska hantera barn som fötts med ”fel” kropp.

I ett utbildningspaket avsett för brittiska skolor får lärare höra att pubertetsblockerare är ofarliga och bör ges till barn så unga som tolv år.

Efter att den brittiska tidningen The Times i söndags uppmärksammade lobbyverksamheten i brittiska skolor har ett flertal experter och läkare uttryckt oro och varnat för påståendena.

Organisationens utbildare hävdar att pubertetsblockerare är bra för barn och ger barnen ”omedelbar lindring” och att behandlingen är ”fullkomligt reversibel”.

Under ett utbildningstillfälle i december sade en av aktivisterna från Mermaids till åhörarna att ”medicinering med pubertetsblockerare inte orsakar några förändringar, utan bara fungerar som en pausknapp för hypofysen och behåller den pubertetsutvecklingsnivå som uppnåtts”.

Om man slutar ge preparaten till barnen, fortsätter deras utveckling som om ingenting hade hänt, hävdade Mermaids aktivist.

Allvarlig folkhälsofara
Michael Conroy, verksam inom diakonin i Birmingham, spelade in ett utbildningstillfälle som hölls för lärare och diakoner. Till The Times sade han att han var bekymrad över att organisationen Mermaids bokstavligen uppmuntrar barn att tro att de har ”fötts i fel kropp”.

— Mermaids ger inte eleverna möjligheten att de kanske bara är bögar eller lesbianer. Istället avviker de på en farlig väg som i slutändan leder till kirurgiska ingrepp. Det är oroande att sprida sådan information i skolor, säger Michael Conroy.

Michael Biggs, sociologiprofessor vid St Cross College i Oxford – som tidigare flera gånger anklagats för ”transfobi” – håller med om att Mermaids strategi skjuter barnen framåt mot könsförnekande kirurgi.

Men även en växande skara medicinska experter i både USA och Storbritannien varnar för långsiktiga medicinska problem efter användande av pubertetsblockerare. I en rapport släppt tidigare i år pekas pubertetsblockerare och hormonpreparat ut som ”allvarliga folkhälsofaror”.

Mermaids hävdar dock att deras råd baseras på 25 års erfarenhet på området, att de får skattemedel för sin verksamhet och att denna övervakas av myndigheterna, närmare bestämt brittiska Jämställdhetsrådet.

Källa:
‘Completely reversible’? UK transgender charity instructs teachers on puberty blockers to 12yo kids

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
2 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Emil Shoahstein
Emil Shoahstein
9 månader sedan

Glöm aldrig bort (((vem))) som är ansvarig för all denna dekadens.

Ethny
Ethny
9 månader sedan

Heroin påstods vara ett bra ämne för folk med morfinmissbruk, se hur det gick. Buprenorfin / Subutex påstods vara ofarligt ämne som kan få en opiod/opiatmissbrukare att få ett fungerande liv, problemet? Det är en väldigt lång och värre abstinens än heroinet, samtidigt som det kan medföra om det antingen var njur- eller leverskador. Metadon gavs till heroinister och ges fortfarande till viss del. Det är ÄNNU värre än både Bupronerfin OCH Heroin tillsammans då en abstinens kan sitta i som minst ett halvår men upptill flera år. Detta till skillnad från heroinets 2-3 veckor, medan Bup kan ta flera… Läs mer »