Topprabbin varnar för Jeremy Corbyn

UTRIKES. Storbritanniens främste judiske religiöse auktoritet varnar för Labours antiisraeliske partiledare Jeremy Corbyn.

Inför omvalet den 12 december frågar sig den högste rabbinen i Storbritannien, Ephraim Mirvis, om Labours partiledare Jeremy Corbyn verkligen är regeringsduglig. Anledningen ska vara att han inte varit nog nitisk i sina försök att utrota så kallad antisemitism inom sitt parti.

Storbritanniens största judiska tidning, Jewish Chronicle, har till och med uppmanat sina läsare att inte rösta på Labour. Det socialdemokratiska partiet menar dock att det visst tar antisemitism på allvar.

Ett exempel på ”judehat” inom Labour härrör från Londons förre borgmästare Ken Livingstone, som 2016 hävdade att Adolf Hitler – innan ”förintelsen” – var en sionist som stödde att judar flyttade till Israel. På grund av det sionistiska raseri som därefter utbröt valde Livingstone sedermera att avgå, utan att bli utesluten av partiet.

Partiledare Corbyn har tidigare i sitt liv talat gott om både Hamas och Hizbollah – något han numera dock tagit tillbaka – samt motsatt sig de sionistiska och imperialistiska krigen i Irak, Afghanistan, Libyen och Syrien.

Omvalet den 12 december kommer att avgöra ifall Storbritannien kommer att lämna EU genom Tories – av Brexit-fanatiker hårt kritiserade – avtal med EU eller ifall Labour-sidan kommer att vinna. Labour har tidigare sagt att de ifall de vinner valet kommer att försöka få igenom Tories Brexit-avtal med EU. Ifall inte det går igenom parlamentet kommer de att hålla en ny folkomröstning om EU-utträde.

Källor:
Rabbin kritiserar Corbyn: ”Inte regeringsduglig”
Antisemitism in the UK Labour Party Wiki
Jeremy Corbyn Foreign Affairs Wiki

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
FredrikaKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Jag har följande problem med Hitler, ej med nationalsocialism: 1. Hitler lät en väldig stor del av den brittiska armén fly i stället för att fängsla den. Kanske hoppades han att Storbrittanien sluta kriget mot Tyskland. Varken brittiska eller judiska interner gasades ihjäl. 2. Hitler lät judar deportera från krigsområden till arbetsläger där de och andra interner överlevde kriget oskadad med undantag av de som dog en naturlig död, i Typhus eller under de allierades bombningar som i Nordhausen. Men den tyska Wehrmacht dödade judiska partisaner i krigsområdet. Hitler var mot (judiska) kommunister och judiska storkapitalister (banksters) som finansierade kommunister… Läs mer »

Fredrika
Medlem

1) Ja Hitler försökte så långt det var möjligt bevara freden och skapa fred när krig väl bröt ut. Han ville ju inte kriga mot britterna eftersom de är för närbesläktade med den germanska rasen. Kanske behandlade han britterna lite för mjukt, men han hade ju ett gott hjärta. Och oerhört gentlemnannamässigt. Brittiska befäl som togs tillfånga fick tillbaka sina handeldvapen mm. Tyska soldater som fångades av britter misshandlades i burar, torterades och avrättades ibland utan rättegångar. Helt knäpptyst från segrarmakternas sida om dessa historiska fakta. Hitler ville ju inte döda judar heller, bara skicka bort dem för alltid, utanför… Läs mer »

Klaus
Medlem

Tack för kommentaren. Jag nämner Ernst Zündels utredning till punkter 2 och 3 zundelsite.org/archive/english/harwood/Didsix01.html Britter har varit mycket grymma överallt där de gjorde krig och därefter, även på sjöss. De sköt även tyska skeppsbrutna eller lät dem drunkna. Källa: Allt om vetenskap 9-2014, s.85. Där står: När (den brittiska) amiralen Horton fick höra om händelserna, skrev han till Amiralitetet:”Så vitt jag vet, har fienden inte för vana att skjuta på folk i vattnet eller på flottar, inte ens om det är soldater; med hänsyn till vad som framgår i HMS Torbays rapport, kan fienden känna att det är fritt att… Läs mer »