Toppmoderat var inte ”tillräckligt noggrann” – åkte på lyxsemestrar med full lön

INRIKES. En högt uppsatt politiker inom Moderaterna har låtit skattebetalarna betala hennes lön medan hon åkt på lyxsemester.

Vice ordförande för Moderaternas kvinnoförbund och kommunalrådet i Göteborg Maria Rydén har under flera år varit på lyxsemester utan att ta ut semesterdagar. Istället har hon låtit lönen trilla in på kontot som vanligt. Sina semesterdagar har Rydén använt till annan ledighet. När Rydén konfronteras om det hela så vill hon få det att låta som om det hela vore ett misstag.

— Det är jättepinsamt, fruktansvärt pinsamt, säger Rydén.

Enligt Rydén har hon helt enkelt inte varit ”tillräckligt noggrann” med att granska sina lönebesked, vilket gjort att hon inte noterat misstaget. En av dessa semesterresor som skattebetalarna fick bekosta skedde år 2014 då Rydén åkte till USA.

Källa:
M-topp gjorde privata lyxresor på arbetstid

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

3 Kommentarer till "Toppmoderat var inte ”tillräckligt noggrann” – åkte på lyxsemestrar med full lön"

Meddela om
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
John
Medlem

Jovisst är det pinsamt att hon blev avslöjad.

.dB.
Medlem

Jaha.
Gatlopp på avenyn för denna ”dam”.
Insmörjd i tjära o fjädrar.
Skylt runt halsen: Förrädare. Parasit.

Fredrika
Medlem

Dessa bedragarfeminister som inte tar hänsyn till det samhälle de vill förbättra….man blir ju tokig. Låna-Månas spöke går igen. Stoppa förskingrarna!