Toppdemokrat erkänner: ”Vi visste att det inte fanns massförstörelsevapen i Irak”

UTRIKES. I ett klipp från CNN berättar det amerikanska representanthusets talman Nancy Pelosi att hon kände till att USA:s påståenden om att Saddam Hussein hade massförstörelsevapen var en lögn.

När USA med allierade invaderade Irak 2003 under arbetsnamnet ”Operation Iraqi Freedom” gjorde man det med förevändningen att landets dåvarande ledare Saddam Hussein hade massförstörelsevapen som på något sätt hotade USA. Den amerikanska regeringen påstod också att Husseins regim stödde ”terrorism” och hade kopplingar till 9/11-attackerna mot World Trade Center i New York. Detta trots att man samtidigt tillskrev dessa attacker sunnimuslimska extremister medan Husseins Baath-regim var relativt sekulär och hade låg tolerans för sekterism.

Precis som de FN-observatörer som bjöds in till Irak strax innan kriget hittade man inte några massförstörelsevapen i landet när Husseins regim störtats, och några kopplingar till terrorism har inte heller kunnat påvisas i efterhand. I det maktvakuum som följde av Baath-regimens fall kunde dock sunni-extremismen växa sig så stark att organisationen Islamiska staten under en tid lyckades upprätta ett totalitärt kalifat som täckte stora delar av Irak, samtidigt som terrororganisationen lyckades rekrytera tidigare moderata sunnimuslimer från bland annat Saddam Husseins armé och underrättelsetjänst.

Nu har en av USA:s mest framstående politiker, representanthusets talman Nancy Pelosi (Dem), gått ut och bekräftat att man hela tiden känt till att påståendet om att Husseinregimen hade tillgång till massförstörelsevapen var en lögn. I ett klipp från den amerikanska tv-kanalen CNN kan man höra Pelosi diskutera frågan, när hon förklarar varför hon stödjer Demokraternas försök att ställa president Donald Trump inför riksrätt, samtidigt som hon inte ville ställa George W. Bush inför riksrätt efter Irakkriget.

— Jag säger det igen, jag har sagt det vid andra tillfällen […] Jag visste att det inte fanns några massförstörelsevapen i Irak, de var helt enkelt inte där, säger hon bland annat i klippet.

Hon konstaterar också att människor fortfarande tror att Iraks tidigare regim hade något med 9/11 att göra och att krigsinitiativet mot landet var ”motbjudande”.

Att hon trots detta inte stödde en riksrättsprocess mot Bush, eller den tidigare presidenten Bill Clinton efter Monica Lewinsky-skandalen, motiverar hon med att dessa händelser inte uppfyllde kraven för att fälla en sittande president i en sådan process.

Angående den pågående kampanjen mot president Trump säger Pelosi i klippet att den så kallade Muellerrapporten inte heller uppfyllde kraven för riksrätt, men att det offentliggjorda telefonsamtalet mellan Trump och Ukrainas president Volodymyr Zelensky gör det. Demokraterna påstår att Trump i samtalet pressar sin ukrainske kollega att utreda rivalen Joe Bidens son Hunter Biden, som har affärsintressen i landet, för korruption.

Nordfront publicerade nyligen en artikel som pekar på starka judiska intressen bakom riksrättsprocessen mot president Trump.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Nybörjare
Vera
7 månader sedan

Vilken känsla jag hade när statyn av Saddam Hussein störtades av pöbeln i Irak. ”Nu blir det ett helvete för landet med sina olika religioner som störtar en ledare som höll ordning med järnhand.” Som vanligt skapar demokratierna oordning – nå, hur känns det nu, ni ibland pöbeln som jublade? Har ni överlevt demokratins helvete?

Thor
Elit
Thor
7 månader sedan

Den här är en klassiker också.
https://www.youtube.com/watch?v=bntsfiAXMEE

Intervju med judinnan Madeleine Albright från 1996
angående sanktionerna mot Irak där en halv miljon barn troligen dött.
-Det var värt priset!

Thor
Elit
Thor
7 månader sedan
Reply to  Thor

Undra om det kommer att hållas rättegångar i Nurnberg eller Haag någon gång om krigsbrotten i Dresden,Hiroshima Nagasaki,napalmbomber över Korea Vietnam,
Aghanistan,Irak osv..

Klaus
Nybörjare
Klaus
7 månader sedan

Judar vet att förintelsen är lögn, men den är Israels moraliska och finansiella existensbasis, och så användas också auschwitzklubba (Auschwitzkeule) i samband med rasfrämlingarnas invasion. Trump vet att judarna har makt i USA och han kryper nästan för dom vid IAC möte. Han pratar utdragen om allt han gjorde för Israel, och att han slutade avtalet med Iran. Judar tackar självklart, men om det hjälper att sitta kvar som president är något annat. Illuminati vill ha öppna gränser.
https://youtu.be/nKihbaO0LMs