Toppar inom Liberalerna vill lämna Alliansen

POLITIK. Liberalerna Mathias Sundin och Per-Åke Fredriksson öppnar upp för att stödja en socialdemokratisk regering inför valet 2018 och därmed lämna Alliansen.

Mathias Sundin och Per-Åke Fredriksson.

Inför Liberalernas landsmöte senare i november har riksdagsledamoten Mathias Sundin och partistyrelseledamoten Per-Åke Fredriksson lagt fram en motion där de vill att partiet lämnar Alliansen och går till val på egen hand.

Detta skriver Sundin och Fredriksson i en debattartikel i Aftonbladet där de bland annat menar att Alliansen var nödvändig 2006 men att läget förändrats sedan 2010 då Sverigedemokraterna kom in i riksdagen:

Sverigedemokraterna är i mätningarna Sveriges näst största parti. Deras framgångar har blottlagt en allvarlig åsiktsskillnad mellan de borgerliga partierna. Alliansen som koncept är inte längre en tillgång för något borgerligt parti, utan snarare en nackdel. Det är dags att varje parti går till val självständigt, och efter valet söker maximera genomslaget för sina idéer.

Sundin och Fredriksson kan även tänka sig att stödja en socialdemokratisk regering så länge Liberalernas politik får inflytande.

Källa:
Dags att Liberalerna lämnar Alliansen

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments