”Tonårspojkar” sparkade fotboll med änder

DJURPLÅGERI. Tre ”tonårspojkar” sparkade under måndagen fotboll med levande änder i Trollsjöparken i Eslöv. En man som promenerade i parken blev vittne till händelsen och filmade djurplågarna samt kontaktade därefter polisen.

”Tonårspojkar” ägnade sig åt att sparka fotboll med änderna i Trollsjöparken i Eslöv. Foto: David Castor (Public domain).

Under måndagen var en man ute och gick i Trollsjöparken i Eslöv när han såg tre ”tonårspojkar” som sparkade på änderna. Det såg ut som de sparkade fotboll med fåglarna.

— De sparkade mot flera ankor och mannen såg hur sparkarna träffade ett antal gånger, sade Mats G Odestål, kommunpolis i Eslöv.

Mannen fotograferade djurplågarna men blev då hotad av ”pojkarna” som sa att de skulle sparka ihjäl hans hund om han inte försvann därifrån eller om han gick till polisen.

Mannen lämnade då visserligen platsen, men kontaktade omedelbart polisen som tyckte det var bra att han filmat förövarna.

— Han gjorde allt rätt, det var jättebra att han fotograferade, för nu har vi goda möjligheter att hitta gärningsmännen. Den här typen av brott upprör alla, konstaterade Odestål.

Källa:
Anmälan: Pojkar spelade fotboll med levande änder

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
GrottbjörnenVeraPålästRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Det är skillnad på änder och ankor.
Att se en andmor med sju ungar i sträck är en fröjd för ögat. I den naturliga miljön är de skygga och drar sig undan. I städer vänjer de sig vid att matas av snälla människor. De blir lätta offer. Sorgligt.

Grottbjörnen
Medlem

det finns nog en särskild plats i helvetet för de som har plågat försvarslösa

Vera
Medlem

Tramset om ”människors lika värde” . Vid mina besök i Malmö (under 70 talet då Malmö var svensk) matades änderna av många strandparks besökare och njöt av anblicken. Kunde läsa att kulturberikarna satte snören i brödbitarna och ”njöt av djurplågeriet.”

Grottbjörnen
Medlem

”filmade och kontaktade polisen” vi måste vänja oss av med det beteendet om vi inte ska gå under som folk, det är meserier, det är så SD-väljare gör, en revolutionär patriot åtgärdar problemet på plats

Påläst
Medlem

Bättre att filma och visa på nätet eftersom många svenskar blir minst lika upprörda av djurplågeri som när deras folkränder drabbas. Men det ena behöver ju inte utesluta det andra.