Tomas Ekholm döms för barnvåldtäkt — igen

PEDOFILVÅLDTÄKTER. Serievåldtäktsmannen Tomas Ekholm siktar in sig på barn att våldta. Nu döms han igen, men får straffrabatt på grund av att han redan sitter i fängelse för tidigare våldtäkter.

Tomas Ekholm. Foto: Privat.

Tidningen Nya Tider uppmärksammar den svenske seriebarnvåldtäktsmannen Tomas Ekholm. Han har en brottshistoria av att rikta in sig på flickor mellan 12 och 14 år. Nu har han dömts för att ha våldtagit ännu en 14-årig flicka.

Tomas våldtog flickan på Gröna Lund i Stockholm. Tidningen skriver att våldtäkten innefattade inslag av våld och sadism. Ändå fick Tomas Ekholm ett lägre straff än minimistraffet för den sadistiska barnvåldtäkten. Påföljden blir bara ett års fängelse. Skälet är att han får straffrabatt eftersom han redan sitter fängslad för andra barnvåldtäkter.

Den bild som Nya Tider och domstolsförhandlingarna visar upp av Tomas Ekholm är en sadist som har satt i system att leta upp flickebarn för att våldta dem. De yngsta flickorna har varit tolv år unga.

Systematisk sadism
Tomas metod är att få kontakt med flickorna över sociala medier. Metoden har han utvecklat för att det är den metod som han lyckas med.

Till polis har han berättat att han aldrig har haft sexuella relationer till en jämnårig kvinna. Eftersom han istället kan manipulera pubertetsflickor över internet, utvecklande han metoder för att träffa dem. Hans utnyttjande av dem har blivit alltmer sadistiskt och brutalt ju fler barn han har lyckats utnyttja.

Tomas Ekholm har ägnat sig åt barnvåldtäkter under många års tid. Att slippa undan straff för sina handlingar är ett återkommande tema när det kommer till seriesexförbrytaren Tomas Ekholm, kommenterar Nya Tider hans brottsbana.

Straffrabatt
Trots att Tomas i det nu aktuella fallet med två våldtäkter på den 14-åriga flickan döms, anser Nya Tider att hans straff är ”en travesti”. Tomas kommer för sitt brutala sexualvåld mot flickan undan med blott ett års fängelse trots att minimistraffet för våldtäkt mot barn är två år.

Domstolen beslutade att han skulle få ett lågt straff inom ramen för ”straffrabattsystemet”, eftersom han redan nu sitter fängslad för tidigare våldtäkter.

Hur han ska betala det även beslutade skadeståndet till denna flicka på 230 000 kronor är idag oklart.

Flickans målsägandebidträde Elisabeth Massi Fritz uttrycker sin besvikelse över domen:

— Jag tycker påföljden är löjligt låg, säger hon.

— Så här kan vi inte fortsätta ha det i Sverige. De straff som utdöms står inte i proportion till de allvarliga gärningarna och kränkningarna som våldtäkt alltid innebär för offret, avslutar Elisabeth Massi Fritz.

Källa:
Serievåldtäktsman döms igen för ännu en barnvåldtäkt – får minimalt straff

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
peckerwood
Nybörjare
peckerwood
1 år sedan

så i sverige blir barnevoldtekt straffet lavere enn fex.den sjuke hmf loven. trur sverige trenger ett nytt nasjonalsosialistisk styre og det fort som faen

Tobias
Nybörjare
Tobias
1 år sedan

Hängning är det ända som hjälper mot dessa typer!HS

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
1 år sedan

Det som skär i hjärtat alla de förstörda liv som dessa sexuella rovdjur lämnar efter sig. Se på listan här ovan av relaterade artiklar – den växer ständigt. Till slut blir det bara statistik. När rättsväsendet sviker – skipa rättvisan själv, din egna moraliska kompass har ingen missvisning.

Slipsen
Nybörjare
Slipsen
1 år sedan

Helt sinnessjukt!
Det måste ju vara pedofiler som stiftar lagarna och sitter i domstolarna när det inte ens är tal om straff och dessutom rabatt! Har man begått ett allvarligt brott, sitter frihetsberövad och det framkommer att gärningsmannen begått ytterligare ett allvarligt brott så ska man ju i logikens namn få ett ännu hårdare straff men det är ju bekant att all logik och moral är som bortblåsta i Sverige sedan decennier tillbaka.
Alla sexualbrottslingar borde få gräva diken i ett myggigt Norrbotten och därefter på ett sadistiskt och brutalt sätt avrättas! Allt annat är folkförräderi!