Tolkien anklagas för rasism mot orcher

KULTURMARXISM. Författaren till härskarringstrilogin anklagas för rasism. Anledningen? Orcherna framställs som ”sämre än andra”.

Science fictionförfattaren Andy Duncan har gått ut och kritiserat John Ronald Reuel Tolkien för att ha framställt orcher som ”sämre än andra” i hans omåttligt populära Härskarringstrilogi.

— Det är svårt att missa upprepade uppfattningen […] att vissa raser är sämre än andra, eller bara att vissa människor är sämre än andra. Enligt mig verkar det som att […] detta kommer att ha allvarliga konsekvenser för dig och för samhället, sa Duncan.

Orcher framställs i Tolkiens verk som våldsamma, obarmhärtiga och kannibalistiska hejdukar till den onde globalisten Sauron.

Duncan problematiserar i stället orchernas situation och menar att de förmodligen tvingats till att begå illdåd av Sauron. Han menar också att Tolkiens ”avhumanisering” av orcher reflekteras i hur till exempel Donald Trump beskriver ickevita migranter.

Källa:
Science Fiction writer claims the Lord Of The Rings series is ’racist’ because it discriminates against orcs

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
CharlieGrottbjörnenJan HjelmTobiasKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Simon Holmqvist
Redaktör

Tolkien måste vända sig i sin grav…

… så att han lättare kan göra en romersk segerhälsning.

Max
Medlem

Vänta, var det här satir eller på riktigt!? XD

Karl-Путин A
Medlem

Är det det självutvalda folket som ju innerst inne identifierar sig som orcher som känner sig utpekade?

Grottbjörnen
Medlem

orcher verkar ju va friska och starka åtminstone, det utvalda folket är nog mer som gollum

Tobias
Medlem

Vilken galen värld, orcherna är ju onda,och dessutom är det en film,folk har för mycket tid och alldeles för lättkränkta.
För övrigt anser jag att sagan om ringen är en väldigt bra film, böckerna håller jag på att läsa nu.Tolkien måtte vända sig i graven över dessa utspel från kulturmarxisterna.
HS

Jan Hjelm
Medlem

Tolkien ler sakta från De odödliga landen..

Så länge mina berättelser får människorna att tänka och själva identifiera vad som är ont och vad som är gott, och får kraft av dem att stå upp mot det onda och göra motstånd, då har jag nått mitt syfte.

Frodo lever fortfarande. Du kan också nå odödligheten.

Gör Motstånd mot det onda på ditt vis!

Grottbjörnen
Medlem

Även om man är antirasist, hur roligt hade det varit att spela ett rollspell där alla raser och klasser är exakt likadana? det är ju för fan en fantasivärld! sen att det inte liknar rasegalitärers fantasivärld är annan femma.

Charlie
Medlem

Det är svårt att inte tänka på en specifik folkgrupp när man ser dvärgarna i tolkienfilmerna.