Tjetjensk ledare förnekar homoförföljelser: ”Vi har inga bögar här”

RYSSLAND. Efter att delrepubliken Tjetjenien fått västvärldens liberala medier på halsen för påstådda homoförföljelser kommer nu svar på tal – delrepublikens ledning förnekar att det överhuvudtaget finns homosexuella i Tjetjenien.

Ramzan Kadyrov bryr sig föga om politisk korrekthet och ”HBTQ-rättigheter”.

Den övervägande muslimska delrepubliken Tjetjenien, som ligger i södra Ryssland, har kritiserats i västvärldens liberala massmedier efter påstådda homoförföljelser. Detta efter att en rysk tidning i våras rapporterade om hur tjetjensk polis ska ha gripit, torterat och i vissa fall även dödat homosexuella.

Men enligt delrepublikens president Ramzan Kadyrov är anklagelserna ”nonsens”:

— Det här är nonsens. Vi har inte den typen av människor här. Vi har inga homosexuella. Om det finns några, ta dem till Kanada, säger Kadyrov i en intervju som det amerikanska TV-bolaget HBO publicerade delar av under fredagen.

Kadyrov var tidigare en militant rebell mot ryska staten men blev i slutet av 90-talet lojal till Rysslands president Vladimir Putin, som han hyllade som en stark ledare.

Putin borde bli president på livstid. Ett starkt styre är det som behövs. Demokrati är ett amerikanskt påhitt, sade Kadyrov bland annat.

Källor:
Tjetjensk ledare förnekar hbt-förföljelse
Ramzan Kadyrovs Wikipedia

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments