Tjeckien ledsnade efter 12 invandrare – betalar hellre böter för att slippa ta emot fler

UTRIKES. Efter att ha provat på att ta emot invandrare från tredje världen säger nu Tjeckiens inrikesminister stopp till att fortsätta med det och betalar hellre böter till EU för att få slippa den påtvingade massinvandringen.

Efter att ha provat på att ta emot 12 invandrare av de 1 600 som EU beslutade om tvingade kvoter förra året säger nu Tjeckien stopp till att ta emot fler. Landets inrikesminister, Milan Chovanec, säger att de iställer kommer att betala de böter som EU kan komma att straffa landet med i höst.

— När vi steg för steg har kontrollerat de återstående asylsökarna så har jag kommit fram till att vi inte har möjlighet att släppa in någon mer av dem, säger Chovanec.

Landet riskerar nu att stämmas av EU då de inte följer Unionens beslut om att alla EU-länder ska ta emot så kallade kvoter av asylinvandrare och EU-kommissionen vill debitera böter på 2,5 miljoner kronor per invandrare som nekas uppehållstillstånd.

Även Ungern och Polen riskerar att bli stämda av EU då även de motsatt sig EU:s krav om påtvingad massinvandring. Ungern dömde också ut straffbeloppet som ”oacceptabelt”.

Källa:
Czechs take in a dozen refugees, but no more – minister

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments