Tjärnaängsskolan eldades upp – polisen spelar fotboll för att ”skapa trygghet”

INRIKES. Dagen efter att Tjärnaängsskolan i Borlänge förstördes i en misstänkt mordbrand, valde polisen att ”skapa trygghet” genom att sparka fotboll med invandrarungdomar på platsen.

Tjärnaängsskolan i invandrargettot Tjärna Ängar i Borlänge totalförstördes natten mot fredag i en anlagd brand.

Polisen, som har inlett en förundersökning om grov mordbrand, valde dagen efter att sparka boll med några unga rasfrämlingar på platsen.

Ställföreträdande områdeschef vid Borlängepolisen, Henrik Bodegrim, menade att bollspelandet med invandrarungdomarna var för att ”skapa trygghet” och att det är viktigt att ”skapa kontakt”:

— När medborgare i Tjärna Ängar behöver oss som mest – deras skola har brunnit ner – är det oerhört viktigt att vi finns på plats och att vi skapar kontakt.

— Samtidigt måste vi kunna vara auktoritära och visa vad vi står för. Men vi står också för att spela fotboll så klart, jätteviktigt!

På Twitter kommenterade någon ironiskt polisens metod:”Polisen i Borlänge kopierar den så framgångsrika hopp och lek-strategin från Uppsala för att möta dominanskriminalitet med rötter i klankrig och religiöst ultravåld. En given framgång.

Polisen har tidigare använt olika strategier för att skaffa sig respekt, bland annat genom ett ”lågaffektivt bemötande” av brottslingar och att hoppa käpphäst i invandrargettot Gottsunda utanför Uppsala.

Källor:
Här sparkar polisen boll vid nedbrunna skolan – ”Oerhört viktigt att skapa kontakt”
Skolan bränns ned till grunden – då satsar polischef på fotbollsjippo

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Nybörjare
Klaus
2 månader sedan

Mer fotboll eller färre ras- och kulturfrämlingar?
https://m.facebook.com/watch/?v=1301763023167230&_rdr
https://youtu.be/qmyECzRS78o

Eller mer nationella poliser?

Vera
Nybörjare
Vera
2 månader sedan

Undrar igen: Var det arbetskraft vi behövde eller rasfrämmande fotbollsspelare och rappare? Känner polisen ordet ARBETE??