Tiotusentals protesterar mot Macron i Paris

FRANKRIKE. Under lördagen har uppemot 30 000 personer protesterat mot president Macron i Paris. ”Gula västarna”, som demonstranterna kallar sig, protesterar mot höjda bränslepriser.

Uppemot 30 000 personer har under lördagens samlats i Paris för att protestera mot president Emmanuel Macron och hans ekonomiska politik. Det är framförallt de höjda bränslepriserna man vänder sig emot.

Polisen har i vissa fall behövt använda vattenkanoner för att skingra folkmassorna.

Dagens protester är en fortsättning på förra veckans demonstrationer, som samlade nästan 300 000 personer. Protesterna började efter att Macron höjt dieselpriset i landet med 23 procent under de senaste 12 månaderna, samtidigt som ytterligare prishöjningar för både diesel och bensin är att vänta.

Källa:
Stora protester i Paris – polisen skjuter tårgas

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RokvikenBoKlaus Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Klaus
Medlem

Fäll Macrons perversa Talmud-regering! Europèerna har en framtid endast i nationalsocialism.

Bo
Medlem

Finns det som är klart mer befogat att protestera mot i Frankrike än höjda bränslepriser. Hur som helst bra att folkligt missnöje vänds mot sioniststyret. Att det som svider i den egna plånboken får folk att protestera är välkänt. Detta faktum kan komma att bli något av nationalstaternas räddning. Massinvasionens kostnader blir mer ju och mer synliga. Kostnaderna kommer att drabba så kallat vanligt folk betydligt mer än i det här exemplet med bränslepriserna. Vore inte så dumt med med en fransk revolution – utan pardon.