Tio knivattacker i Österrike den senaste veckan

UTRIKES. I förra veckan inträffade tio knivattacker i Österrike. Först anfölls en familj i Wien och efter det skedde flera knivattacker utspridda över landet. Vid den senaste attacken var det en soldat som vaktade den iranska ambassadörens bostad som anfölls.

Förra onsdagen attackerades en familj i stadsdelen Leopoldstadt i Wien av den asylsökande afghanen Jafar S i Wien. Dotter, mor och far blev allvarligt skadade och finns fortfarande inlagda på sjukhus. Han skadade även en afghansk landsman allvarligt medan han flydde från polisen.

Det var bara en av en rad knivattacker den senaste veckan i Österrike där incidenter inträffade även i Tyrol, Steiermark, Burgenland och Salzburg. Den senaste knivattacken inträffade runt midnatt under söndagen och riktades mot en soldat som vaktade den iranska ambassadörens bostad i Wien. Gärningsmannen i det fallet som inte var känd sedan tidigare blev ihjälskjuten av vakten.

Statistiken visar att antalet våldsbrott som involverar stickvapen nästan har fyrdubblats i Österrike sedan 2009. Enligt kriminalpolisen i Österrike beror den stora ökningen på ”interkulturella konflikter” och sedan 2016 har 50 afghaner, 16 nordafrikaner, 14 tjetjener, sju irakier, iranier och turkar, fem syrier och fyra somalier varit inblandade i knivattacker.

Källa:
Zehn Messerattacken in einer Woche

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Karl ACaesar-AureliusKarl Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl
Medlem

Enligt obekräftade uppgifter är de på väg till Sverige.

Caesar-Aurelius
Medlem

… eller som min genomkorkade släkting sa:

”- Det är ju faktiskt förbjudet att bära kniv på allmän plats!! Vet du inte det!?”

Karl-Путин A
Medlem

Ett Orbáncitat på detta – 8 april är det val i Ungern och den ungerska regeringen framhåller Österrike som ett skräckexempel.

Viktor Orbán säger att migranter är som zigenare, fast migranter är värre eftersom de kommer från utanför Ungern.

https://budapestbeacon.com/orban-says-migrants-like-gypsies-migrants-worse-come-outside-hungary/