Tio döda i storbrand i Paris – polisen misstänker brott

UTRIKES. En häftig brand i ett bostadshus i Paris under natten har hittills krävt tio människors liv. Polisen har gripit en kvinna som bor i huset och inlett en brottsutredning om mordbrand.

Storbrand i Paris (skärmdump).

Branden bröt ut sent under måndagskvällen och fick ett våldsamt förlopp. 50 personer evakuerades ur byggnaden av räddningstjänst. Flera av dem hade flytt till närliggande tak för att undkomma lågorna.

Bostadshuset med åtta våningar ligger i det 16:e arrondissementet i Paris och runt 200 brandmän deltog i arbetet med att bekämpa lågorna. Över 30 personer, inklusive sex brandmän, har skadats, varav en allvarligt. Branden ska nu vara under kontroll.

Polisen utreder händelsen som vållande till annans död genom mordbrand.

— En person har gripits. Det är en kvinna, säger stadens åklagare Remy Heitz, som uppger att den misstänkta kvinnan är i 40-årsåldern.

Enligt uppgifter till tidningen Le Parisien har kvinnan setts under natten när hon försökte tända eld på en soptunna och ett fordon som stod parkerat i närheten av huset. Polisen utreder också om motivet kan vara en konflikt kvinnan hade med en granne i huset.

Branden är en av de dödligaste på flera år i Paris och dödssiffran befaras stiga ytterligare.

”Paris sörjer”, skriver stadens borgmästare Anne Hidalgo på Twitter. Hon och inrikesministern Christophe Castaner kommer under dagen att besöka platsen.

Källa:
Flera döda i brand i Paris – kvinna gripen

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om